home » projecten » Bouw »

Heembouw kiest voor Nieuw Reijerwaard

  • Bouw

Heembouw wil in Nieuw Reijerwaard een groot distributiecentrum realiseren. Voor de 12 hectare grond die daarvoor nodig is hebben Volbregt Smit, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), en commercieel directeur Rinus Verhey van Heembouw een overeenkomst getekend.

Heembouw kiest voor Nieuw Reijerwaard

(v.l.n.r.)lVolbregt Smit, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) en  Rinus Verhey, commercieel directeur Heembouw

De overeenkomst betreft een reservering van een kavel van 12 hectare aan de Laurierweg. Het beoogde distributiecentrum bestaat uit twee hallen van elk 30.000 vierkante meter. 
De overeenkomst werd woensdag 8 februari in Berlijn getekend tijdens de beurs Fruit Logistica 2017, een vakbeurs op het gebied van de handel in verse groente en fruit voor bedrijven uit de hele wereld.

Heembouw is gespecialiseerd in de turnkey realisatie van bedrijfsruimten voor de verhuur en verkoop. Het distributiecentrum op Nieuw Reijerwaard is bestemd voor verhuur of verkoop aan bedrijven uit de agro/vers/food/logistiek sector.
 
Voorzitter Volbregt Smit van de GRNR: “De komst van Heembouw laat zien dat zij, net als wij, vertrouwen hebben in de goede bereikbaarheid van Nieuw Reijerwaard en de clustering van bedrijven in de agro/vers/food/logistiek. Dit distributiecentrum verbreedt het aanbod van Nieuw Reijerwaard enorm en maakt het voor bedrijven nog aantrekkelijker om zich hier te vestigen.”

Commercieel directeur Rinus Verhey van Heembouw is positief over de samenwerking. “Nieuw Reijerwaard leent zich uitstekend voor de vestiging van agro- en foodgerelateerde partijen. Wij zijn inmiddels met een aantal geïnteresseerde kandidaten in gesprek.”

Nieuw Reijerwaard

Nieuw Reijerwaard is een uitbereiding van 96 ha op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk; BTO en Verenambacht. Gezamenlijk vormen zij Foodcenter Reijerwaard: het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. Foodcenter Reijerwaard ligt centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29. Hier bevindt zich een hoge concentratie van foodgerelateerde bedrijven, zoals The Greenery, Bakker Barendrecht en Van Gelder. Door deze gunstige ligging is Nieuw Reijerwaard uitermate geschikt voor het hergroeperen van de belangrijke overzeese (longsea) en Europese (shortsea) import en export van verse groenten en fruit en alle aanverwante bedrijvigheid.

De Gemeenschappelijk Regeling Nieuw Reijerwaard (kortweg GRNR) is het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam met als taak de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard tot duurzaam en innovatief bedrijventerrein in de agro,- vers,- foodsector te realiseren.

Over Heembouw

De Heembouw Groep (opgericht in 1939) is een turnkey bouwer en richt zich op drie klantgroepen: bedrijfsruimten, kantoren en wonen. Het eigen architectenbureau, Habeon Architecten, werkt  alle projecten volgens BIM methodiek uit. De combinatie van marktkennis, kennis van locaties en verstand van (lean) bouwen, maakt  Heembouw tot een van de leidende partijen op de markt van bedrijfsruimten. Heembouw biedt de eindgebruiker een integrale oplossing, een allesomvattende invulling van zijn huisvestingsvraag en biedt ook mogelijkheden om financieringsvraagstukken in te vullen.

 

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!