Helicon-leerlingen door naar finale Water Design Challenge

  • Onderwijs & Training

Op dinsdagavond 14 februari gingen studententeams van Helicon, HAS, Avans, Fontys, Wageningen UR en TU/e met elkaar de strijd aan voor het beste idee. Zij gingen aan de slag met verschillende watervraagstukken op gebied van wateroverlast, tekort aan water en waterkwaliteit.

Helicon-leerlingen door naar finale Water Design Challenge

De twee teams met het beste idee zijn door naar de volgende ronde en zullen tijdens een business-diner met o.a. onze Watergraaf Peter Glas hun idee nogmaals pitchen om kans te maken op de hoofdprijs! Het was een super mooie en energieke avond met veel enthousiaste jonge talenten aldus de organisatie. De Water Design Challenge is een initiatief van Waterschap de Dommel

Watervraagstukken

De wateroverlast in juni 2016 was voor Waterschap de Dommel aanleiding om inwoners in het gebied te vragen mee te denken over de inrichting van midden Brabant. Want er is meer dan alleen overlast als gevolg van te veel water. Ook het tekort aan water in het landelijk gebied en in de stad en de waterkwaliteit zijn uitdagingen waarmee het waterschap aan de slag moet. Naast inwoners wordt ook aan experts en studenten gevraagd mee te denken tijdens de zogeheten Water Design Challenge.

Water Design Challenge

Ieder team had twee uur de tijd om een idee te verzinnen dat een vraagstuk kan oplossen. Aan het eind van de avond werden de ideeën gepitcht aan de jury. De ideeën zijn beoordeeld op originaliteit, kwaliteit, innovatie, creativiteit en presentatie. Het team van Helicon MBO Tilburg eindigde bij de laatste twee en heeft zo een finaleplaats weten te veroveren. De komende weken hebben ze de tijd om het idee verder uit te werken en tijdens het business-diner nogmaals te pitchen. Uiteindelijk wint er één team dat de eervolle titel Water Design Challenger 2017 mag dragen!

Meer informatie over Helicon MBO Tilburg :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!