Helicon, Prinsentuin College en boomkwekers investeren in Brabantse Boomteelt Opleiding

  • Agrofood & Biobased

Op donderdag 12 april jongstleden hebben de initiatiefnemers van de Brabantse Boomteelt Opleiding samen de kick-off gedaan in Boxtel bij Boomkwekerij de Spankert. Door het gezamenlijk planten van een boom hebben de scholen hun samenwerkingsambities geuit.

Helicon, Prinsentuin College en boomkwekers investeren in Brabantse Boomteelt Opleiding

In september starten Prinsentuin College Breda en Helicon MBO Geldermalsen met een gezamenlijke boomteelt opleiding in de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Het is een unieke samenwerking, waarbij een Brabant breed scholingsaanbod wordt aangeboden. Tientallen boomkwekers uit Noord-Brabant zijn nauw betrokken bij het proces om op deze manier voldoende gekwalificeerd personeel in te laten stromen in deze groeiende sector.

Boomteelt Opleiding

De campagne rondom het gezamenlijk werven van leerlingen is gestart met de lancering van de website www.boomteeltopleiding.nl. Op deze website staan voorlichtingsfilmpjes, is er de mogelijkheid tot contact leggen met de opleidingen en kunnen jongeren zich inschrijven voor de opleiding.

Groei gekwalificeerde boomkwekerijmedewerkers

Scholen en werkgevers, verenigd in Treeport Zundert, ZLTO en de werkgroep 'Instroom boomkwekerijmedewerkers in Brabant,' zetten zich gezamenlijk in voor een structurele groei van gekwalificeerde boomkwekerijmedewerkers in Noord-Brabant. Dat doen ze door meer bekendheid te geven aan deze aantrekkelijke groeiende sector, bij te dragen aan de werving van leerlingen voor de opleiding, aan te sluiten bij de locatiebehoeften in opleiding en het aanbod van leerbedrijven die goed bekend staan bij de opleidingen te vergroten.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!