home » projecten » Bouw »

Herbestemming voormalig klooster Eikenburg in Eindhoven

  • Bouw

In het oude statige rijksmonument Eikenburg worden 70 nieuwe kloosterlofts gerealiseerd: woningen in een prachtige bosrijke omgeving met een sociale huur voor de doelgroepen van Sint Trudo.

Herbestemming voormalig klooster Eikenburg in Eindhoven

Een ambitieus en bijzonder plan

Het zal niet verwonderen dat het een ingewikkelde opgave is geweest om de plannen hiervoor rond te krijgen. Er golden allerlei beperkingen en regels, onder andere omdat het een Rijksmonument is.

Tegelijkertijd moest het allemaal wel binnen de gestelde budgetten blijven. Uiteindelijk is het gelukt om 70 woningen in het plan op te nemen. Woningen die variëren in grootte van 34 m2 tot 79 m2 bestemd voor kleine huishoudens, jongeren, licht verstandelijke beperkten en ‘topsportstudenten’ van een naastgelegen school. Maar daar vragen zij dan wel iets voor terug. Bijvoorbeeld vrijwilligers werk voor de ouderen op het landgoed, onderhoud aan bossen en tuinen of het organiseren van gezamenlijke bewonersactiviteiten. Hiermee hoopt men een cultuur van ‘samen wonen en leven’ te creeeren die past bij de historie.

Ontwikkeling en bouwteam

VAN DEN HOFF Installatiebedrijf is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de engenering van werktuigbouwkundige installaties en heeft gekozen om onderstaande duurzame toe te passen:

  • Warmte opwekking voor cv en warm water dmv pellet
  • Collectief warm water-circulatie systeem
  • Convectoren
  • Toevoer zuivere lucht
  • Afvoer ventilatie

Meer informatie over HOFF INSTALLATIEBEDRIJF B.V., VAN DEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!