Heros Sluiskil voorziet kunstgrasveld van duurzame fundering met DrainMix®

  • Innovatie & MVO

De gemeente Amsterdam is als eerste gemeente in het bezit van een kunstgrasveld met een duurzame ondergrond van restafval. Dat meldt Heros Sluiskil, producent van secundaire grondstoffen en bodemassen.

Heros Sluiskil voorziet kunstgrasveld van duurzame fundering met DrainMix®

Bij de inrichting van het kunstgrasveld is gekozen voor het gebruik van de nieuwe bouwstof DrainMix® die naast fundering en drainage van sportvelden, ook geschikt is voor pleinen, parkeerplaatsen en wandelpaden. De nieuwe grasmat ligt op veld 14 van sportpark De Eendracht in Nieuw-West.

Een duurzame en circulaire bouwstof

SUEZ, specialist in afval- en grondstoffenmanagement, en innovator Kyoto Boost hebben samen DrainMix® ontwikkeld en Heros Sluiskil BV, Europas’s grootste bodemasopwerker en producent van secundaire grond- en bouwstoffen voor de betonindustrie en de grond-, weg- en waterbouw, heeft de bouwstof geproduceerd. Drainmix® is een duurzame en circulaire bouwstof die onder meer gemeentes ondersteunt bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Ondersteuning bij duurzaamheidsdoelstellingen

Het beleid van de overheid omtrent duurzame bouwstoffen is gericht op het hergebruik van afvalstromen en het duurzaam inzetten van secundaire grondstoffen. Recycling van huishoudelijk afval en het hergebruik van materialen na afvalverbranding spelen hierbij een belangrijke rol. Drainmix® biedt gemeentes de mogelijkheid om invulling te geven aan hun duurzaamheidsdoelstellingen.

De voordelen van DrainMix®

SUEZ is in veel gemeenten verantwoordelijk voor de inzameling van bedrijfs- en huishoudelijk afval en probeert zo veel mogelijk afval circulair te maken door hergebruik. Zo blijft na verbranding van het restafval onder meer bodemas achter: een donkergrijs, zand- en lava-achtig materiaal dat goed kan worden hergebruikt. Nadat dit afval is verbrand, worden de overgebleven metalen van de bodemas gescheiden, gezeefd en daarna gewassen. Deze resterende materialen bezitten de kenmerken die DrainMix® bijzonder maakt: een oersterke lichte secundaire bouwstof om mee te bouwen, poreus genoeg om veel water op te vangen, een vervanger van de huidige funderings- én sporttechnische laag. Bovendien kan het regenwater bij kunstgrasvelden worden opgeslagen in de DrainMix®-fundering, vertraagd worden afgevoerd en eventueel later worden hergebruikt.

Vermindering CO2 uitstoot

DrainMix® is door KIWA ISA-Sport en NOC*NSF erkend als bouwstof en sporttechnische constructie. Door het gebruik van DrainMix® zijn minder grondstoffen nodig wat ook minder CO2 uitstoot betekent.

Meer informatie over HEROS SLUISKIL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!