Het papierloze kantoor van Flynth

  • Financieel & Juridisch

Advies en accountancykantoor Flynth bewijst dat maatschappelijk verantwoord ondernemen niet altijd geld hoeft te kosten, het kan u zelfs wat opleveren.

Het papierloze kantoor van Flynth

Digitale administratie

De fiscale bewaarplicht van zeven jaar heeft er altijd voor gezorgd dat ondernemers met stapels papieren kwamen te zitten. En al die documenten moesten ergens opgeslagen worden. Flynth in Etten-Leur had hiervoor een ruim archief in gebruik. Maar met de toenemende digitalisering wordt het steeds eenvoudiger om papier te besparen. En vanuit de belastingdienst is het tegenwoordig ook toegestaan om een digitale administratie bij te houden. Dit was voor Flynth een uitgelezen mogelijkheid om het archief eens flink op te ruimen.

Besparing

Als gevolg van de grote schoonmaak kwam de voormalige archiefruimte vrij. TopConsultants – dat met Flynth het bedrijfspand deelt – was op dat moment juist op zoek naar extra ruimte als gevolg van uitbreiding. En zo hoeft een maatschappelijke bijdrage niet altijd wat te kosten, het kan u ook geld opleveren. Het digitaliseren van het archief heeft Flynth naast huurinkomsten ook indirect geld opgeleverd door kosten- en tijdsbesparing. Bedrijfsprocessen zijn aanzienlijk sneller geworden en de kosten van kantoorartikelen zijn aanmerkelijk afgenomen.

Milieuvriendelijk

Een volledig papierloos kantoor bestaat helaas niet, zo weten ook de mensen van Flynth. Toch doen zij er alles aan om het zoveel mogelijk te besparen, zoals dubbelzijdig printen. Maar met name de digitalisering levert hier een aanzienlijke bijdrage aan. In het verleden werden rapporten herhaaldelijk geprint tussen de verschillende feedback- en verbeterrondes in. Ook moesten documenten tussen de kantoren in Den Bosch en Etten-Leur vervoerd worden. In het digitale tijdperk hoeft dit allemaal niet meer. Dit scheelt niet alleen tijd en kosten, maar het levert ook voordelen op voor het milieu. Flynth toont hiermee haar maatschappelijke betrokkenheid en zorg voor een betere toekomst.

Meer informatie over FLYNTH 'S-HERTOGENBOSCH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!