Hoe Heurkens & van Veluw een metalen portret maakte

  • Technologie

Een portret van metaal? Die uitdaging gaat Heurkens & van Veluw graag aan! In dit project werkte de organisatie weer samen met kunstenaar Jeroen Henneman. Hij ontwierp een staand portret van de Lutherse koopman Christoffel van Brants (1664-1732).

Hoe Heurkens & van Veluw een metalen portret maakte

Aan het Osse Heurkens & Van Veluw de schone taak om het metalen portret te digitaliseren en produceren.

Een metalen portret van wie?

Christoffel van Brants ondersteunde de tsaar Peter de Grote bij zijn strijd om de vestiging van een verenigd Rusland. Op 17 augustus 1717 werd Van Brants door de tsaar verheven in de erfelijke Russische adelstand. Tweede dagen later werd hij benoemd tot resident van de tsaar en ambassadeur van Amsterdam. Ter herinnering werd dit kunstwerk werd op 19 augustus 2017, precies 300 jaar later, onthuld.

Van schilderij tot metalen portret

Kunstenaar Jeroen Henneman ontwierp het portret op basis van het bestaande schilderij van Van Brants. Henneman maakte eerst een portret van hout. Dit heeft Heurkens & van Veluw gedigitaliseerd en vervolgens geproduceerd.

Technieken & materialen

Het kunstwerk is gemaakt uit een RVS-304 plaatwerk van 10 mm dik. Het is opgebouwd uit vier verschillende lagen. Hierdoor ontstaat er een prachtig schaduw effect, waarmee Henneman een gevoel van diepte creëert en een derde dimensie toevoegt. Het kunstwerk staat op een sokkel van RVS, met een afwerking van keramisch stralen.

Bekijk het kunstwerk met eigen ogen in het Van Brants Rus hofje te Amsterdam.

Meer weten over metaalbewerking?

Uitdagende projecten als deze laten zien wat het Osse bedrijf kan bieden op het gebied van metaalbewerking. Meer weten over de projecten of diensten van Heurkens & van Veluw? Neem dan vrijblijvend contact op. De organisatie vertelt u graag meer. Neem ook een kijkje op de blog voor meer interessante projecten en de laatste ontwikkelingen in de metaalindustrie.

Meer informatie over HEURKENS & VAN VELUW B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!