Hoe NGN insecten verwerkt tot duurzaam visvoer

  • Agrofood & Biobased

Het Bossche bedrijf NGN Products heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor de productie van visvoer. "Uniek is dat het voer een hoog vocht- en voedingsgehalte heeft en tevens langere tijd houdbaar is", vertelt Marian Peters van NGN Products.

Hoe NGN insecten verwerkt tot duurzaam visvoer

Bovendien blijkt uit testen dat vissen het voer graag lusten en dat ze er zelfs beter van groeien dan met hun huidige voer. Met steun van OndernemersLift+ wil NGN de productie in de komende maanden verder opschroeven door een pilot-plant te realiseren. 

Natuurlijke en duurzame ingrediënten

Op dit moment is vismeel nog een van de belangrijkste eiwitbronnen in visvoer. "Het gebruik van vismeel is op de langere termijn echter niet erg duurzaam", vertelt Marian Peters, die NGN zo'n vier jaar geleden samen met Marleen Vrij oprichtte. "In het visvoer, dat wij volgens onze nieuwe SGM-technologie produceren, willen wij onder andere insecten en andere natuurlijke en duurzame ingrediënten gaan verwerken. Insecteneiwit heeft qua voedingswaarde en verteerbaarheid bijna hetzelfde niveau als vismeel. Verder is het huidige visvoer meestal droog en wordt naast vismeel vaak ook niet duurzaam sojameel in het voer verwerkt."

Lees het volledige artikel.

Meer informatie over OndernemersLift+:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!