home » projecten » Bouw »

Hofmeijer realiseert schaats- en skeelerbaan in Wierden

  • Bouw

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek B.V. heeft in opdracht van en in samenwerking met Van Kessel Sport- en Cultuurtechniek uit Buren in Wierden een schaats- en skeelerbaan gerealiseerd.

Hofmeijer realiseert schaats- en skeelerbaan in Wierden

De baan bestaat uit een 333,33 meter asfaltpiste. Deze baan is met een speciaal asfaltmengsel geasfalteerd waardoor er een uitmuntend vlakke skeelervloer is gerealiseerd. De asfaltbaan is omsloten door asfaltruggen waardoor de baan 's winters als natuurijs schaatsbaan kan fungeren.

Krabbelbaan

Voor de winterschaatsactiviteiten is er tevens nog een zogenaamde krabbelbaan aangelegd. Deze bestaat uit een natuurgras veld welke door een grondwal is omsloten. 0,40 meter onder de toplaag is een waterdicht folie aangebracht waardoor de krabbelbaan waterdicht is. Door een afsluitbaar drainagesysteem is de ontwatering te regelen.

Opdrachtgever

Inmiddels heeft De Wierdense IJsclub al met veel sportief plezier gebruik kunnen maken van deze mooie accommodatie. De opdrachtgever van Hofmeijer voor de aanleg van de schaatsbaan was SAWE ondersteund door adviesbureau ASC Sports & Water uit Velp.

Meer informatie over HOFMEIJER CIVIEL- EN CULTUURTECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!