Hogeschool Van Hall Larenstein experimenteert met zeewier als potentiële vleesvervanger

  • Agrofood & Biobased

Zeewier als pasta, zeewier in koekjes of zeewier in gehaktballetjes. Bij de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden wordt er volop mee geëxperimenteerd. Het groene goedje blijkt namelijk een heel goed alternatief voor vlees te zijn.

Hogeschool Van Hall Larenstein experimenteert met zeewier als potentiële vleesvervanger

Het plankton- en zeewierexperiment van de Hogeschool Van Hall Larenstein wordt gesubsidieerd door het Erasmusproject in samenwerking met diverse scholen uit Ierland en Frankrijk.

Zeewier als  vleesvervanger

Doel van het experiment is dat zeewier een gewoon onderdeel van ons dagelijks voedselpatroon wordt. Als vleesvervanger is zeewier namelijk erg geschikt. Het groene goedje beschikt over dezelfde waardevolle stoffen als vleesproducten (waaronder ijzer en eiwit), maar is veel milieuvriendelijker te produceren.

Dag van de duurzaamheid

Afgelopen 10 oktober was het de dag van de duurzaamheid. In een zogenaamd pop-up restaurant in de kantine van Hogeschool Van Hall Larenstein konden studenten op die dag daarom allerlei soorten gerechten kopen gemaakt van zeewier. Omroep Fryslân was erbij en nam het mee in de nieuwsuitzending op tv en radio. Benieuwd naar deze beelden? U bekijkt de uitzending hier.

Meer informatie over Hall Larenstein, Hogeschool Van :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!