Hotel De Draak uit de as herrezen

  • Toerisme & Recreatie

Het historische Hotel De Draak is herboren als nooit tevoren. Na de brand die het hotel vorig jaar trof, maakte De Draak van de nood een deugd. Het hotel werd flink gemoderniseerd.

Hotel De Draak uit de as herrezen

Het viersterrenhotel en Résidence De Draak in Bergen op Zoom is het oudste hotel van ons land. De geschiedenis van De Draak gaat terug tot de veertiende eeuw. Het hotel maakt onderdeel uit van Historic Hotels of Europe. Hotel De Draak beschikt over prachtige kamers die variëren van luxe tot zeer luxe, een restaurant en een heerlijk loungeterras.

Wellnessruimte met sauna en fitness

Het gemoderniseerde De Draak beschikt vanaf eind juni 2014 over een wellness, speciaal voor hotelgasten. Het vroegere mediterrane restaurant heeft plaatsgemaakt voor onder andere een stoomcabine, infrarood sauna en een fitnessruimte. De brand uit 2013 heeft een deel van het hotel verwoest. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, greep Hotel De Draak deze verschrikkelijke gebeurtenis aan voor een positieve verandering.

Kamers met airco

“De Draak is als een feniks uit zijn as herrezen. Fitter dan ooit, met hopelijk een toekomst van weer 600 jaar”, spreekt directeur Hazen. Zijn hotel bevindt zich momenteel in de afrondende fase en zal aanstonds weer helemaal open gaan. De kamers zijn allen flink opgeknapt. Het is een combinatie geworden van strak en modern, maar met respect voor de historische elementen. Alle kamers hebben een fraaie uitstraling gekregen en zijn voorzien van airconditioning.

Vanaf maandag 12 mei beschikken we weer over 62 hotelkamers verdeeld in luxe één- en tweepersoonskamers, juniorsuites (zeer ruime 2 persoonskamer met aparte zithoek) en suites (aparte zit- en slaapkamer). Elk gebouw heeft zijn kamers in een eigen stijl. In de Residence is het Empire Stijl , in de vleugel Fortuinstraat is het een Engelse stijl en in het hoofdgebouw zijn de kamers strak/modern ingericht.

Multifunctionele zaal

Op de eerste verdieping bevindt zich een prachtige zaal met een uniek uitzicht op de Grote Markt. Deze zaal is voorzien van audiovisuele apparatuur en airconditioning en is bovendien multifunctioneel van opzet. Van vergaderingen, diners tot staande borrels, De Draak maakt ieder evenement tot een succes.

Parking en gratis Wi-Fi

Uiteraard beschikt het hotel over een eigen afgesloten, camera bewaakte parking, zodat u met een gerust hart uw auto kwijt kunt. Veilig en dichtbij. De Draak beschikt over totaal 62 hotelkamers, verdeeld over luxe een- en tweepersoons kamers, suites, junior suites en 2 superiorkamers. En daarbij maakt iedere gast gratis gebruik van draadloos internet.

Duurzaamheid

Viersterrenhotel De Draak is duurzaam en maatschappelijk betrokken. Energiebesparende technieken zorgen ervoor dat het milieu zoveel mogelijk gespaard wordt. Zo wordt er gebruik gemaakt van energiezuinige airconditioning waarvan het vocht voor de toiletten wordt gebruikt; het tapijt op de gangen houdt 80 procent van alle fijnstof vast waardoor de lucht wordt gezuiverd; en het restaurant maakt gebruik van streekproducten. Eerlijk en gezonde producten waarvan de calorieën en voedingswaarden worden aangegeven. En zo weet u precies wat u eet.

Meer informatie over DRAAK HOTEL EN RÉSIDENCE, DE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!