Huis van de Brabantse Kempen partner in Europees project DigiPro

  • Innovatie & MVO

Méér product- en procesinnovaties in de sectoren maakindustrie, IT-engineering en technische installatiebedrijven bevorderen. Dat is het doel van DigiPro, een nieuw Europees subsidieproject.

Huis van de Brabantse Kempen partner in Europees project DigiPro

Het project is bedoeld voor innovatieve MKB-ers, voor de digitale omvorming van producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen.

Huis van de Brabantse Kempen

Het Huis van de Brabantse Kempen voert DigiPro vanaf 1 mei voor de regio Oost-Brabant uit. Zij ziet volop kansen voor de regio omdat hier veel bedrijven binnen de doelgroep van DigiPro gevestigd zijn. De Brabantse Kempen heeft de ambitie te willen uitblinken in een slimme maakindustrie. Innovatieve Kempische bedrijven kunnen dan ook enorm profiteren van de Europese financiering die DigiPro biedt.

Wat biedt DigiPro?

De deelnemende bedrijven worden stap voor stap begeleid bij de ontwikkeling van intelligente producten waar voor de conceptontwikkeling, de haalbaarheid, de uitvoering van het onderzoeksplan en prototypebouw subsidies kunnen worden verkregen. Voor deze bedrijven wordt maximaal 40 procent van de kosten vergoed tot een investering van Euro 100.000,000.

Nederlandse en Duitse MKB-ers worden in deze grensoverschrijdende projectsamenwerking aangemoedigd te innoveren op het gebied van digitalisering en slimme maakindustrie. Nieuwe grensoverschrijdende contacten kunnen daarbij ook nieuwe afzetmogelijkheden bieden.

Deelnemende organisaties

Het Huis van de Brabantse Kempen werkt in DigiPro samen met Oost NV (leadpartner), LIOF, Stichting Regionaal Centrum voor Technologie Gelderland, IHK Niederrhein, MCC, GEMIT en Euregio Rijn-Waal. Brainport Development is geassocieerd partner in het DigiPro.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Digipro, de voorwaarden en hoe u kunt deelnemen? Neem dan contact op met Astrid van Deelen van het Huis van de Brabantse Kempen.

Meer informatie over Huis van De Brabantse Kempen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!