Hydraulische slangenhaspels Thialf Heerema

  • Technologie

Technotron heeft in opdracht van Hydrauvision de besturing ontwikkeld en gebouwd voor 2 st hydraulische slangenhaspels voor aan boord van de Thialf van Heerema.

Hydraulische slangenhaspels Thialf Heerema

De trommel van de lieren is geschikt om verschillende soorten umbilicals ofwel "navelstrengen" op te leggen. Een spooler zorgt ervoor dat de kabel of slangen netjes op de trommel gelegd worden met minimale kans op knopen doordat de kabel op de trommel geleid wordt.

De umbilicals kunnen verschillende toepassingen hebben. Voor een huidig project wordt aan het uiteinde van de umbilicals een hydraulisch gereedschap gekoppeld.  De hydraulische gereedschappen, in dit geval hydraulische klemmen, worden toegepast bij het plaatsen van onderwater constructies. Van bovenaf worden zowel dehydraulische slangenhaspels alsmede de hydraulische gereedschappen bediend.

Levertijd

Voor Technotron was met name de levertijd een uitdaging. Het volledige project moest in een tijdbestek van 6 weken volledig worden gerealiseerd. In deze periode heeft Technotron de besturing ontworpen, gebouwd, getest, en vervolgens op locatie geïnstalleerd. De grote flexibiliteit, strakke man planningen en korte links met de opdrachtgever maakt dat Technotron zeer snel kan schakelen en zeer korte levertijden kan realiseren. Het project is naar tevredenheid afgerond, en de Thialf is zonder vertraging vertrokken naar haar werklocatie.

Meer informatie over TECHNOTRON B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!