IGNITE Award 2017: zes Gelderse finalisten aan de slag

  • Regionale ontwikkeling

De IGNITE Award is een prijs die sociaal ondernemerschap stimuleert en bijdraagt aan regionale groei in Gelderland. Ondernemers krijgen steun om een stap te zetten naar verdere professionalisering.

IGNITE Award 2017: zes Gelderse finalisten aan de slag

De zes Gelderse finalisten krijgen een eigen coach en de twee winnaars gaan naar huis met een geldbedrag. Inmiddels zijn de zes finalisten IGNITE Award geselecteerd. Zij pitchen op 30 november hun businessplannen, waarna diezelfde avond de winnaars bekend worden gemaakt.

Finalisten IGNITE Award

  • Art officials ontwikkelde een aaibaar modulair wandobject en een draadloos kussen, die een positief effect hebben op dementerende ouderen.
  • Ho&Mulder, is een duurzaam modelabel met een collectie van tassen, laptophoezen en etuis. In de winkel en het atelier krijgen mensen met afstand tot arbeidsmarkt begeleiding en een waardevolle leer- werkplek.
  • De Voorwerkers zorgen voor montage en assemblage van verschillende technische apparaten. In de werkplaats bieden zij een leer- werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Fair coffins vervaardigt ecologische uitvaartkisten. Het volledige productieproces is ingericht op de mogelijkheden van mensen met arbeidsbeperking.
  • Massters, Massters biedt een leermethode aan voor autistische jongeren. Specifiek gericht op het talent van deze jongeren met een diploma als resultaat.
  • Wijkplaats Buur is een eetcafé dat buurtbewoners verbindt, de horeca biedt leer-werkplekken aan jongeren die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Sociale waarde creëren is het primaire uitgangspunt voor sociaal ondernemers. Hun verdienmodel maakt ze meestal financieel zelfredzaam en zorgt ervoor dat zij niet of nauwelijks meer afhankelijk zijn van subsidies of giften.

De uitreiking van de IGNITE Award 2017 is op 30 november

Meer info op: igniteaward.nl

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!