Imtech zorgt voor veilig schakelen bij Liandon

  • Technologie

Onlangs heeft Imtech het onderhoudscontract met Liandon weer voor een jaar verlengd. Imtech voert al zo’n 20 jaar succesvol onderhoud uit voor netbeheerder Liandon.

Imtech zorgt voor veilig schakelen bij Liandon

Liandon beheert complexe energienetten en grote (industriële) installaties in Nederland, België en Duitsland. Imtech verzorgt in de brede omgeving van Nijmegen het onderhoud aan de analyseapparatuur in de verdeelstations. Deze zogenoemde onderstations verdelen de energie die via hoogspanningskabels wordt getransporteerd.

Geen vonken

‘Omdat het om groot vermogen gaat (50kVA), wordt de ruimte rond de schakelaars onder druk gevuld met SF6 gas’, legt Rinko Moggré van Imtech Analyser Systems uit. ‘Dat zorgt ervoor dat geen vonken ontstaan tijdens het schakelen. Het gas is echter niet zo goed voor de gezondheid. Daarom is de unit geplaatst in een afgesloten ruimte, waar men alleen in mag als geen SF6 gas aanwezig is. Onze analyseapparatuur ‘snuffelt’ continu de ruimte af op de aanwezigheid van dit SF6 gas.’

Imtech’s onderhoud richt zich op de juiste werking van het hele analysesysteem inclusief kalibratie van de analyser en het eventueel vervangen van onderdelen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!