Innovatiefestival Agrifood: Eat Your Heart Out

  • Agrofood & Biobased

Doe mee of kom op 16 oktober 2016 naar het Innovatiefestival Eat Your Heart Out. Daar moet je bij zijn! Verschillende culturele activiteiten in de regio Noord-Oost Brabant worden op deze Wereldvoedseldag verbonden aan maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, voeding en gezondheid.

Innovatiefestival Agrifood: Eat Your Heart Out

Agrifood Incubator

Het festival is onderdeel van het innovatieprogramma Agrifood Incubator dat opgestart is door Stichting Tasty Green Lifestyle Experience (TGLE). Met Eat Your Heart Out (EYHO) wil TGLE een nieuw regionaal ecosysteem voor innovatie creëren op het gebied van Agrifood. EYHO zet jongeren met hun talenten achter het stuur, begeleid door een ervaren crew van professionals uit diverse werkvelden. Samen verlaten ze de gebaande wegen om nieuwe terreinen te verkennen. TGLE is een netwerk dat jonge talenten, onderwijs, overheden en ondernemers met elkaar verbindt en is gestart bij het Ministerie van Economische Zaken.

Dé topregio in Agrifood

Noord-Oost Brabant wil in 2020 dé topregio van Europa zijn in Agrifood. Dat is realistisch, want nergens is het agrifoodcluster zó compleet en van zo’n hoogwaardige kwaliteit als in Noordoost-Brabant. AgriFood Capital is het samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Noordoost-Brabant. Binnen AgriFood Capital werken partijen samen aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rondom duurzaamheid, voeding en gezondheid. “Jongeren zijn de beste toekomstkijkers. Zij groeien op met innovatie en denken standaard out-of-the box. Zij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de onderwerpen waar ondernemers en overheid mee bezig zijn”, vertelt Xander Beks, voorzitter bedenker en oprichter van Stichting TGLE.

Feeding the world, by harvesting the future!

Grondstoffen raken op, de populatie is groeiende, de manier waarop we samenleven verandert. We gaan ontdekken, experimenteren en werken naar een systeem dat toekomstbestendig is. Er zijn slimme oplossingen nodig voor de voedselproductie.

Eat Your Heart Out:

  • laat zien hoe de Agrifoodsector in Nederland een bijdrage kan leveren aan het invullen van de uitdagingen rondom voedselzekerheid;
  • Innovaties toont die nodig zijn voor de toekomst van de Agrifoodsector;
  • het forum waar verschillende disciplines internationaal samenwerken aan innovaties
  • gericht op duurzaamheid in de agrifoodsector en deze in beeld brengt voor het brede (jonge) publiek.

Young Global Leaders

Om een breed publiek te bereiken is samenwerking nodig. Niet alleen met onderwijs, maar ook met designers, cultuurspecialisten en bijvoorbeeld verhalenvertellers. Tevens zijn twee young global leaders, aangesteld door het World Economic Forum, bij het project betrokken. Dennis Karpes van JustDiggIt en Claire Boonstra van Operation Education steunen dit festival en zullen met hun activiteiten aanwezig zijn. Zij richten zich op elementen rondom de thema’s onderwijs, water en voedselvernieuwing.

16 oktober Wereldvoedseldag

Agrifood Incubator organiseert Eat Your Heart Out juist op en rond Wereldvoedseldag. (in het leven geroepen door de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties) om Nederland vanuit Noord-Oost Brabant op de wereldkaart te zetten en houden en nieuwste ideeën en technologieën met elkaar te delen. Agrifood Incubator zal haar innovatieprogramma gaan starten door bijv. De invloed en kansen van Big Data te laten zien, en de verbinding met komst van de Grauate School voor Data Science en ondernemerschap.

Meedoen?

Wil jij ook een bijdrage leveren, jouw ideeën presenteren of een bezoek brengen aan het innovatiefestival Eat Your Heart Out, laat het weten via Stichting Tasty Green Lifestyle Experience, telefoonnummer 06-51082520 of stuur een e-mail naar: xander@tgle.org.

Auteur: Olga Heeren, Communicatiebureau REDACT

Meer informatie over Tasty Green Lifestyle Experience, Stichting:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!