Innovatiekracht grensregio schiet omhoog door ROCKET

  • Innovatie & MVO

Te midden van 16 sterke innovatieconsortia is vorige week het Nederlands-Duitse programma ‘ROCKET’ feestelijk afgesloten. In de DRU Cultuurfabriek te Ulft namen ongeveer 80 ondernemers deel aan de ROCKET-eindbijeenkomst.

Innovatiekracht grensregio schiet omhoog door ROCKET

ROCKET was een vierjarig programma met als doelstelling grensoverschrijdende ontwikkelingen te stimuleren in Key Enabling Technologies, zoals fotonica, nanotechnologie en nieuwe materialen. Deze technologische ontwikkelingen vormen het fundament voor een nieuwe generatie producten en processen die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. In totaal werden 90 ondernemers op door het ROCKET-programma ondersteund. 

ROCKET-effect

In dit INTERREG VA programma zijn zes haalbaarheidsstudies en elf innovatieprojecten uitgevoerd, waarbij binnen elk van deze projecten bedrijven over de grens met elkaar samenwerkten op verschillende onderwerpen. Het programma is uitgevoerd door Oost NL, NMWP.NRW, Holland Semiconductors, innos Sperlich en Novel-T. In totaal zijn gedurende de looptijd van vier jaar meer dan 90 bedrijven ondersteund. Het overkoepelende doel was de Nederlandse en Duitse bedrijven in de grensregio sterker en effectiever met elkaar te laten samenwerken, waardoor het regionale ecosysteem concurrerender en toekomstbestendiger wordt en waardoor de innovatiekracht van alle betrokken bedrijven en kennisinstellingen omhoog is gegaan.

Ga voor meer informatie en videio's over dit project naar rocket-innovations.eu

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!