Innovitapark: broedplaats voor zorginnovatie

  • Innovatie & MVO

27 september opende Innovitapark in Roosendaal haar deuren.Het industriële pand is de nieuwe broedplaats voor innovatieve ondernemers die met hun producten of diensten een bijdrage leveren aan gezond leven, welzijn en zorg.

Innovitapark: broedplaats voor zorginnovatie

Innovitapark is de plek waar in de toekomst innovatieve oplossingen vandaan komen die het mogelijk maken dat mensen (langer) gezond en vitaal in hun eigen woonomgeving leven. Innovitapark ontvangt een financiële bijdrage van de provincie om de locatie te ontwikkelen tot een plek waar onderwijs, ondernemers, overheid en bewoners samenwerken rond het thema (gezondheids)zorg.

Slimme zorg gericht op langer thuis wonen

Op het park wordt gewerkt aan zorginnovatie. Innovitapark biedt start ups de mogelijkheid hun bedrijf op te zetten en door te groeien. Aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en de beroepen van morgen staan daarbij centraal, met speciale aandacht voor het mbo en hbo. Het Kellebeek (mbo) en het Care Innovation Center zijn gevestigd op het park. Ook de Regional Associate Degree-opleiding (hbo) en Avans en Hogeschool Zeeland vestigen zich tijdelijk in het gebied.Bedrijfsleven en onderwijs uit de sectoren techniek en zorg trekken met elkaar op. Bijvoorbeeld in het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen (vmbo-mbo-hbo) binnen het onderwijs. Studenten en ondernemers kunnen in de toekomst hun innovatieve producten en ideeën ook uitproberen met zorgbehoevende bewoners uit de nabijgelegen wijk Stadsoevers die nu nog in ontwikkeling is.

Duurzame ontwikkeling tegen leegstand

De leegstaande bedrijfspanden op Innovitapark zijn bedoeld als experimenteerruimte voor start ups die een tijdelijke huisvesting zoeken. Dit biedt kansen voor nieuwe initiatieven en samenwerking op korte termijn. Tegelijkertijd voorkomt deze tijdelijke invulling leegstand en verloedering van de bedrijfspanden. Als deze tijdelijke invulling een succes is, kunnen de leegstaande panden op termijn misschien ook vast ingezet worden als huisvesting voor start-ups. 

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!