Interessepeiling glasvezelnetwerk Regio Rivierenland tot 31 augustus

  • Regionale ontwikkeling

De tien samenwerkende gemeenten van Regio Rivierenland zijn van plan om in het eerste kwartaal van 2018 te starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit voorstel gaan de colleges van B&W in het vierde kwartaal van 2017 voorleggen aan hun gemeenteraden.

Interessepeiling glasvezelnetwerk Regio Rivierenland tot 31 augustus

Foto: Kees Zondag, regionaal portefeuillehouder glasvezel Regio Rivierenland.

Gaan die ermee akkoord, dan zullen circa 12.500 adressen in het buitengebied op het netwerk worden aangesloten. Onder de inwoners van deze adressen – die beschikken over een ouderwetse telefoonkabel – hebben de wethouders/portefeuillehouders glasvezel van de tien gemeenten een interessepeiling uitgezet. De gemeenten willen graag weten hoeveel inwoners belangstelling hebben voor een aansluiting op een glasvezelnetwerk om digitale diensten mee af te kunnen nemen. Zij verzenden half augustus een herinnering aan iedereen die nog niet heeft gereageerd.

Veel positieve reacties

Duizenden aangeschreven inwoners - de teller staat op dit moment op ca. 5.600 - hebben de moeite genomen te reageren en de reacties zijn voor het overgrote deel zeer positief. “Maar we zijn er nog niet,” zegt Kees Zondag, regionaal portefeuillehouder glasvezel Regio Rivierenland. “Als de gemeenteraden akkoord gaan, dan wordt het glasvezelnetwerk sowieso aangelegd. Het wordt een open netwerk waarop iedere provider welkom is om er zijn diensten aan te bieden. Hoe meer mensen aangeven internet, telefoon, televisie en andere digitale diensten via glasvezel te willen afnemen, hoe aantrekkelijker het voor aanbieders wordt om hun diensten op het netwerk aan te bieden. Bovendien geeft de informatie die wij terugkrijgen van de inwoners de gemeenten de informatie die nodig is om goed onderbouwde besluiten te kunnen nemen over de vervolgstappen.” 

Oproep: "laat van u horen"

Medio augustus sturen de wethouders/portefeuillehouders glasvezel van de tien gemeenten een herinnering aan iedereen die in juni wél een brief ontving met het verzoek om mee te doen, maar nog niét heeft gereageerd. Zij verzoeken deze inwoners vriendelijk om hun interesse alsnog kenbaar te maken. Dit kan hier tot 31 augustus of door de antwoordkaart in te sturen die bij de brief zit. Kees Zondag benadrukt dat deelname aan de interessepeiling de bewoners tot niets verplicht: “Zij worden niet op kosten gejaagd, want de aanleg van het netwerk kost hen niets en zij zijn ook niet verplicht om diensten af te nemen. Als zij dit wel willen, dan zal dat tegen vergelijkbare prijzen kunnen als in de stad, zonder toeslag voor het buitengebied.”

Wel gereageerd, maar toch een herinnering ontvangen?
Omdat nog dagelijks enkele tientallen reacties binnenkomen, is het mogelijk dat inwoners die onlangs wel al hebben gereageerd volgende week toch nog een herinnering zullen ontvangen. De brief kruist dan de reactie. Die herinnering kunnen zij als niet-verzonden beschouwen. 

Voor meer informatie: www.glasvezelrivierenland.nl

  • -> Klik hier om onze folder te downloaden.
  • -> Klik hier om naar de pagina met alle (bestuurlijke) achtergronden te gaan.

Meer informatie over FruitDelta Rivierenland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!