INTERREG-project Digipro zorgt snellere digitale transformatie mkb

  • Regionale ontwikkeling

Speciaal voor innovatieve mkb’ers in de Nederlands-Duitse grensregio is het Europese project Digipro van start gegaan. Bij Digipro draait het om de digitale transformatie van producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen.

INTERREG-project Digipro zorgt snellere digitale transformatie mkb

Digipro is een Europees INTERREG VA project met als doel realisatie van meer product- en procesinnovaties in de sectoren maakindustrie, IT-engineering en technische installatie. De looptijd van het project is vier jaar: van 1 mei 2017 tot en met 1 mei 2021.

Anticiperen

Digipro stimuleert het mkb-bedrijfsleven in de grensregio om actief te anticiperen op, en te participeren in, de digitale transformatie van (productie)processen en producten. Zo benut het mkb tijdig de kansen die ontstaan bij de digitale transformatie die voortkomt uit de ontwikkelingen rondom Smart Industry. Door grensoverschrijdende uitwisseling gebruikt een flink aantal Duitse en Nederlandse mkb-bedrijven in het projectgebied hun innovatiepotentieel.

Gelderland, Oost-Brabant, Limburg en deel Noord-Rijn Westfalen

Duitse en Nederlandse mkb’ers in het projectgebied kunnen profiteren van subsidies voor coaching, conceptontwikkeling en haalbaarheidsstudies. Ook is financiering voor de uitvoer van een R&D-plan en prototypebouw mogelijk. Het projectgebied betreft Gelderland, Oost-Brabant, Limburg en een deel van Noord-Rijn Westfalen.

Daarnaast biedt Digipro:

  • Grensoverschrijdende voorlichtingsbijeenkomsten en workshops;
  • Coachingstrajecten;
  • Product-, proces- en business modelontwikkeling met inbreng uit het buurland;
  • Clustering met andere mkb’ers en kennisinstellingen uit het buurland;
  • Uitwisseling over de grens tussen Smart Industry-field labs en andere shared facilities.

Oost NL

Oost NL is leadpartner van Digipro en werkt intensief samen met de projectpartners: Huis van de Brabantse Kempen, LIOF, stichting Regionaal Centrum voor Technologie Gelderland, IHK Niederrhein, MCC, GEMIT en Euregio Rijn-Waal. Naast dit projectteam is er een grote kring van “geassocieerde partners”. Dit zijn organisaties die geen deel uitmaken van het partnerschap, maar wél de uitvoering van het project mede faciliteren.

Op donderdag 6 juli 2017 maakten partners en geassocieerde partners (zie foto) voor het eerst kennis met elkaar. De officiële Digipro kick-off vindt op vrijdag 29 september 2017 plaats te Kleve in aanwezigheid van gedeputeerde Michiel Scheffer, Provincie Gelderland.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!