Inzet Nederlandse expertise ‘Vertical Farming’ in India

  • Agrofood & Biobased

Deze week vond in India een innovatief symposium plaats over Vertical Farming. Dit symposium was de aftrap voor het event ‘Holland meets Mumbai’ dat op initiatief van het Nederlandse consulaat is georganiseerd.

Inzet Nederlandse expertise ‘Vertical Farming’ in India

Hogeschool Van Hall Larenstein speelde hierin, samen met HollandDoor en het Centre of Expertise Greenports, een belangrijke rol.

In de grote steden in India, waar miljoenen inwoners zeer dicht op elkaar wonen, is de toegang tot verse groente schaars. Logistieke beperkingen en hoge temperaturen in India maken het moeilijk om groente vers bij de afnemer te krijgen. Vertical Farming, waarmee in India het telen van groente in gebouwen wordt bedoeld, kan hiervoor een oplossing zijn.

De voordelen van Vertical Farming

Met Vertical Farming is het mogelijk om groentes binnen een half uur snijvers op tafel te krijgen en biedt daarmee de mogelijkheid aan supermarkten en restaurants om verse groente te verkopen en te gebruiken. De groentes worden geteeld met behulp van speciale led-lampen die de ideale golflengtes voor groei en ontwikkeling afgeven. Daarmee wordt zo duurzaam mogelijk omgegaan met energie. Zaadleveranciers als Rijks Zwaan zorgen voor hoogwaardige kwaliteit zaden die een opkomstpercentage van 99% garandeert. Door binnen te telen vindt de teelt onder zeer gecontroleerde omstandigheden plaats waarbij chemicaliënvrij geproduceerd wordt. Bovendien vindt productie het hele jaar door plaats en speelt klimaatinvloed geen rol.

Belangrijke bijdrage

Van Hall Larenstein heeft vanuit de samenwerking met Baramati College en WeSchool veel expertise op het gebied van de Indiase markt en de behoeften in Metropolitane gebieden. Daarnaast beschikt de hogeschool over een groot netwerk en kan daarmee Nederlandse bedrijven helpen om de Indiase markt te betreden en om de Indiase bedrijven in contact te brengen met de juiste Nederlandse partners. Samen wordt gewerkt aan nieuwe business modellen en aan het ontwikkelen van nieuwe waardeketens.

Onderdeel handelsmissie

Het symposium ‘Vertical Farming’ maakt deel uit van een handelsmissie van Van Hall Larenstein naar India waar ook de ondertekening van het opzetten van het Indo-Dutch Centre of Excellence Vegetables en het ondertekenen van een uitgebreide samenwerking met Baramati Development Trust en Baramati College onderdeel van uitmaakten . Namens Van Hall Larenstein waren Peter van Dongen - voorzitter van het College van Bestuur, Tjalling Huisman - Domeindirecteur Animals and Business en Arno de Snoo - Projectmanager van het lectoraat Management of Forested Landscapes aanwezig.

 

 

 

Meer informatie over Hall Larenstein, Hogeschool Van :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!