IT-Workz introduceert ‘DigiCampuz’ concept bij ROC West-Brabant

  • Technologie

2012 staat voor ROC West-Brabant in het teken van het overstappen naar een nieuwe IT omgeving. Onder de naam ‘DigiCampuz’ wordt door IT-Workz een volledig nieuwe ICT infrastructuur geïmplementeerd op basis van de laatste technologische ontwikkelingen.

IT-Workz introduceert ‘DigiCampuz’ concept bij ROC West-Brabant

De DigiCampuz van IT-Workz is de nieuwe digitale werkplek. Het concept bestaat uit verschillende onderdelen die samen het onderwijs en secundaire processen ondersteunen. De DigiCampuz heeft dan ook voor iedere school een andere betekenis. In de standaard versie krijgt men de beschikking over:

  • Windows 7 met Office 2010;
  • Virtuele werkplekken in de IT-Workz Cloud;
  • Mogelijkheid om met eigen device verbinding te maken met de virtuele werkplek;
  • Virtuele applicaties worden werkplek onafhankelijk aangeboden;
  • Digibord concept waarbij de traditionele scheiding tussen de netwerken van leerlingen en medewerkers worden overbrugd;
  • Geautomatiseerde voorzieningen op het gebied van betaald printen en kopiëren.

ROC West-Brabant laat al haar vestigingen in 2012 overstappen naar dit nieuwe concept. Dit betekent dat ICT bedrijf IT-Workz B.V. ruim 7.500 werkplekken opneemt in de DigiCampuz! Het Vitalis College in Breda was in de maand maart als eerste aan de beurt. Met drie vestigingen, bijna 900 desktops waarvan een kleine 200 desktops ook nog werden vervangen en ruim 40 digiborden was deze school een enorme uitdaging voor IT-Workz.

H. Verbeek, directeur Vitalis College:
‘We zijn heel erg tevreden over het gehele proces. IT-Workz zorgt ervoor dat we met dit nieuwe concept weer jaren vooruit kunnen. Alles werkt ook veel beter en sneller’.

Tijdens de voorbereiding werd facilitairmanager mevr. I. de Nood regelmatig op de hoogte gebracht van de planning waardoor zij in staat was haar docenten en leerlingen ruim van te voren op de hoogte te brengen. Tevens bood het Vitalis College al haar docenten  de mogelijkheid een workshop te volgen bij de IT-Workz Academy om ze voor te bereiden op de nieuwe omgeving met o.a. Office 2010.

In nog geen twee weken tijd werden alle desktops op alle vestigingen omgezet naar de nieuwe omgeving. ‘De reacties waren positief. Studenten merkten weinig van de verandering, zij zijn vaak al thuis in deze nieuwe omgeving. Een enkele docent liep tegen een probleem aan, maar gelukkig werd dit snel opgelost.’ aldus I. de Nood.

Het Vitalis College en IT-Workz kijken dan ook terug op een zeer geslaagde eerste overstap binnen ROC West-Brabant.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over het DigiCampuz concept? En bijvoorbeeld hoe dit bij uw school ingezet kan worden? Neem dan contact op met IT-Workz door te bellen naar 088 – 489 6700 of door te mailen naar info@it-workz.nl.

Meer informatie over IT-WORKZ:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over ROC West-Brabant:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!