Jonge talenten brengen aluminiumprocessen van Finex in beeld

  • Industrie

Een video die laat zien waar je bedrijf voor staat en hoe processen op de werkvloer verlopen. Alumero Finex uit Helmond legde die opdracht neer bij Peelpioniers, een sociale onderneming die met jong creatief talent organisaties tot leven brengt met video.

Jonge talenten brengen aluminiumprocessen van Finex in beeld

FINEX managing director Jeroen van Bussel licht toe: “Met de video wilden we ons open en sociale karakter laten zien. Dat is met de talenten die werken voor Peelpioniers gelukt. Zij werkten samen met onze mensen uit de fabriek, stelden het draaiboek samen en hebben alle scènes gefilmd.”

Talent benutten

Van Bussel kijkt terug op een heel leuk proces. “Het klikte meteen tussen ons. Peelpioniers biedt jongeren een kans hun talenten te benutten. Dat vinden we heel waardevol. Sinds eind 2017 hebben we ook zelf een jonge talentvolle medewerker uit Syrië in dienst, die in Aleppo met aluminium werkte en simpelweg hier een kans verdiende.”

De 25-jarige medewerker uit Syrië maakt nu kennis met alle aspecten binnen Finex. Aandacht geven aan ons fundament van allerlei mensen en vooral teamwork en kwaliteit met een mooie mix van ervaren en in dit geval jonge mensen is precies datgene wat het bedrijf hiermee nastreeft. “We zijn weliswaar klein, maar groot in kwaliteit.”

Alumero Finex Helmond

Bedrijf op de kaart

Ieder product en iedere klant heeft bij FINEX een verhaal. Ieder verhaal met passie om gedacht in productie biedt de basis om met een video een prachtig gevoel ook eens te laten zien. Alumero heeft het hoofdkantoor in Oostenrijk en FINEX zet hiermee de 1e stap om de gehele moderne groep ook duidelijk met een video op de kaart te zetten. Finex heeft die behoefte nu als eerste ingevuld, maar weet dat ook Oostenrijk zal volgen, net als Polen en Slovenië waar zich de andere fabrieken van het familiebedrijf bevinden. 

Draaiboek

“Het jonge talent van Peelpioniers wilde niet alleen onze processen precies op de juiste manier in beeld brengen, maar men wilde ook de beleving van de mensen op de vloer laten terugkomen in de video.” Geert Bukkems, de bedenker van de community, nam daarvoor interviews af met het personeel. Alle overige zaken liet hij over aan het driekoppige team, dat bestond uit een mix van jonge talenten uit de regio . Het team zorgde dat een draaiboek op tafel kwam te liggen en nam alle verantwoordelijkheid op zich wat betreft het laten draaien van de camera’s net als de belichting en het geluid.

Twee minuten

“Na het kennismakingsgesprek met Geert kwamen de jongeren langs om ons bedrijf te leren kennen en proef te draaien.” Van Bussel gaf hen een belangrijke opdracht mee: de video moest laten zien dat met passie aan een product wordt gewerkt, waarbij kwaliteit en service de boventoon voeren. “Tegelijkertijd wilden we de productie laten zien van hoogwaardige kleine extrusie profielen uit aluminium. Dat we met hart voor de zaak werken en dat niet doen in de vorm van standaard massa productiewerk. Met een video van ruim twee minuten is het Peelpioniers gelukt ons proces te laten zien, van begin tot eind.”

Alumero Finex Helmond

Het product ervaren

Tijdens het eerste bezoek van de talenten werden ze bijgepraat op het gebied van extrusie, verwerking en oppervlaktetechnologieën. Zo waren ze nog beter in staat een goed draaiboek voor de film te maken. “Natuurlijk hebben we hen daarbij begeleid. Ook tegen onze klanten zeggen we altijd dat ze het product mogen ervaren en bij ons op locatie kunnen komen kijken. Zo ontstaat een compleet verhaal en weet je precies wat er met het aluminium gebeurt.”

Tijd om te leren

Uit ervaring weet Van Bussel dat deze aanpak alleen werkt wanneer klanten daar zelf voor open staan. “Vanuit de perceptie van de klant bespreken we het proces en lichten we onze productiewijze toe. Op die manier ontstaat aan match.” Als directeur van Finex benadrukt hij dat de processen in de fabriek op kwaliteit draaien, niet op volume. “Dat stelt bijvoorbeeld ook onze nieuwe medewerker uit Syrië in staat in alle rust mee te draaien op iedere afdeling. Hij krijgt alle tijd en vertrouwen om het vak te leren en zich daarnaast in het team thuis te voelen. Mensen hoeven zich niet binnen nu en een half jaar te bewijzen, ze krijgen de tijd. De proefplaatsing van de Syriër leidde tot een succesverhaal, hij is inmiddels o.a. intern met zijn taal verder aan het studeren en vakgericht ook met een studie Niveau A Operator begonnen.”

Hoog niveau

Met voldoende tijd, kwaliteit en enorm enthousiasme werken aan een mooi eindresultaat. Dat waren ook voor de jonge talenten van de Peelpioniers de juiste ingrediënten voor een succes. “Het was mooi om te zien dat zij tijdens het filmen een perfecte match vormden met onze medewerkers. Hun hoge niveau heeft me aangenaam verrast. We hebben op een leuke manier samengewerkt, met een heel mooi eindresultaat.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over ALUMERO FINEX EXTRUSIONS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!