JTS Logistics verbetert logistieke planning met komst MendriX

  • Logistiek & Vervoer

JTS Logistics ontzorgt haar klanten op het gebied van transport en logistiek. Dit gaat niet zonder een strakke planning en nauwkeurige informatiestroom. Daarom werkt JTS Logistics sinds kort met TMS (Transport Management Systeem) MendriX.

JTS Logistics verbetert logistieke planning met komst MendriX

Internationale logistiek

Familiebedrijf JTS Logistics groeit hard. Sinds de oprichting in 2009 is de logistieke dienstverlener uitgegroeid tot een bedrijf met 35 werknemers en een wagenpark van twintig professionele voertuigen.  Dit heeft alles te maken met haar filosofie, namelijk het volledig ontzorgen van de klant op het gebied van logistieke diensten. JTS Logistics verzorgt transport, koeriersdiensten, distributie, consumentenbezorging, verhuizingen, op- en overslag, detachering en advies. Zowel nationaal als internationaal.

Logistieke dienstverlening voor MKB

JTS Logistics werkt veel voor MKB-bedrijven. Vaak ontbreekt het hen aan kennis en tijd voor logistiek, transport en logistieke planning. “Ook hebben ze niet genoeg werk om er speciaal iemand voor aan te nemen”, ziet Ferry Jacobs. JTS neemt deze bedrijven graag een zorg uit handen en verzorgt de logistiek, het transport, maar detacheert bijvoorbeeld ook magazijnmedewerkers. “We proberen alles aan te bieden. In de loop van de jaren hebben we onze dienstverlening flink uitgebreid.”

Automatische informatievoorziening

JTS bouwt aan langdurige relaties, vertrouwensbanden. Voor een duurzaam klantenbestand geeft JTS graag openheid van zaken. Haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van logistieke planning draagt hier enorm aan bij. MendriX is een Transport Management Systeem (TMS) dat logistieke stromen duidelijk in beeld brengt. “Het heeft veel opties in de communicatie naar de klant toe. Klanten willen hun goederen graag via track en trace kunnen volgen. Met MendriX wordt de informatievoorziening volledig geautomatiseerd.”

MendriX TMS

Procedures worden continu verbeterd bij JTS Logistics. De kans op fouten wordt daarmee kleiner. De meeste fouten worden doorgaans gemaakt op het gebied van communicatie. MendriX helpt deze te voorkomen. Het volwaardig TMS kent verschillende mogelijkheden en diensten:

  • snelle en complete order, rit- en dossierregistratie;
  • automatische koppeling met de boekhouding;
  • automatische (digitale) facturatie;
  • CAO urenregistratie;
  • automatische afstandberekening;
  • volwaardige internetmodule voor de klanten.

 “Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt”, weet Jacobs. “Maar het grote voordeel aan MendriX is dat je ook een stuk historie hebt. Je kunt dus terugkijken in je administratie. Dit maakt de kans op fouten veel kleiner.”

Meer informatie over JTS LOGISTICS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!