Kansen binnen de belevingswereld van voeding én daarbuiten: World Food Center Experience Ede

  • Agrofood & Biobased

Het plan was er al, maar nu kan dan echt bijna de volgende fase van start gaan binnen de ontwikkeling van de World Food Center Experience in Ede. Zowel de Provinciale Staten als de gemeente Ede hebben hun steun uitgesproken. Samen maken ze 23 miljoen euro vrij voor het project.

Kansen binnen de belevingswereld van voeding én daarbuiten: World Food Center Experience Ede

Dat betekent dat er door de provincie 17 miljoen euro en door de gemeente 6 miljoen euro (en een lening van 26 miljoen euro) beschikbaar wordt gesteld. In de Experience kunnen onsumenten alles over voedsel kunnen leren. Het World Food Center (WFC) verwacht 330.000 bezoekers per jaar.

Ontmoetingsplek

De Experience vestigt zich in de voormalige Mauritskazerne in Ede, waar ook het WFC zich bevindt. Dit is een gebied van 28 hectare dat een ontmoetingsplek gaat worden voor consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden op het gebied van voedsel. Vandaag de dag loopt consument, bedrijfsleven en de overheid door een alsmaar groeiende wereldbevolking en toenemende druk op de aarde tegen grote voedseluitdagingen aan.

Food Innovation District

Om iedereen in de toekomst te voorzien van duurzaam, gezond en voldoende eten zonder dat we de aarde verder uitputten is het van belang dat er meer aandacht wordt besteed aan voeding en alle processen hier omheen. Het WFC in Ede zal hieraan bijdragen door onder andere met het Food Innovation District een broedplaats te creëren voor innovatie, onderzoek en educatie op het gebied van voeding.

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!