home » projecten » Bouw »

Kanters Elektro B.V. de E-installateur voor 'high-tech' distributiecentrum voor de PLUS

  • Bouw

Bouwbedrijf Van de Ven en Kanters Elektro hebben een akkoord bereikt over de complete elektrotechnische installatie van het nieuwe, geautomatiseerde distributiecentrum op Vorstengrafdonk in Oss.

Kanters Elektro B.V. de E-installateur voor 'high-tech' distributiecentrum voor de PLUS

Het nieuwe distributiecentrum, dat eind 2022 opgeleverd zal worden, wordt grotendeels geautomatiseerd en daarmee een van de meest moderne distributiecentra van Nederland. Vanaf het moment van oplevering worden de activiteiten van de vier bestaande distributiecentra stapsgewijs overgebracht. Dit distributiecentrum van ruim 40.000 vierkante meter zorgt dan voor een efficiëntere belevering van alle 272 PLUS supermarkten.

Duurzaamheid

Bij het ontwerp van het pand spelen de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol. Er is gekozen om gebruik te maken van de BREEAM-methodiek, waarbij getoetst wordt op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in het materiaalgebruik om een optimale energiedistributie te borgen. Het ontwerp van het nieuwe distributiecentrum voldoet daarmee aan het energielabel BREEAM Excellent.

Verloop van de projectrealisatie

Bouwbedrijf Van de Ven is inmiddels gestart met de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden. De werkzaamheden voor Kanters Elektro starten direct aansluitend en lopen door tot de oplevering in mei 2022. Medio volgend jaar is het distributiecentrum zover klaar dat er gestart kan worden met de inrichting van de magazijnautomatisering. Het Duitse WITRON neemt het automatiseringsdeel voor haar rekening en Kanters Elektro verzorgt de voedingen en netwerkbekabeling ten behoeve van “het hart” van het high-tech magazijn. Het DC van Coop in Oslo en het DC van Edeka in Landsbergs dienen als voorbeeld voor het toekomstige DC van Plus.

 

Meer informatie over KANTERS ELEKTRO B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!