Keep on Learning campagne van AgriFood Capital stimuleert bedrijven om een ‘leven lang te leren’

  • Arbeidsmarkt

Keep on Learning is de campagne van AgriFood Capital om (meer) werknemers én werkgevers in Noordoost-Brabant actief aan de slag te laten gaan met hun eigen ontwikkeling voor het werk van morgen.

Keep on Learning campagne van AgriFood Capital stimuleert bedrijven om een ‘leven lang te leren’

Waarom is dat nodig? Omdat de arbeidsmarkt flink in beweging is. Vooral de toenemende digitalisering en robotisering hebben een grote impact op het werk van vandaag en morgen. De snelheid waarmee banen verdwijnen en veranderen, zorgt ervoor dat vele vacatures niet op tijd ingevuld kunnen worden. Vooral in de sectoren techniek, logistiek, zorg en ICT zijn bedrijven en organisaties dringend op zoek naar goed opgeleide mensen.

Keep on Learning

Voor een goede toekomst is het dus noodzakelijk dat iedereen zich voortdurend blijft ontwikkelen. In Keep on Learning hebben bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties in AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant, de handen ineen geslagen om het thema 'leven lang leren' in de regio te activeren. 

Werkgeversestafette in de regio

Werkgevers die aan de slag zijn met 'leven lang leren' wil AgriFood Capital in het zonnetje zetten. Dit doen zij met de uitreiking van het Keep on Learning Estafettestokje. Werkgevers kunnen het stokje krijgen door te laten zien hoe ze bijdragen aan de ontwikkeling van hun medewerkers. Als ambassadeur van de campagne inspireren ze andere werkgevers. Het stokje gaat van werkgever naar werkgever. De estafette die zo ontstaat. zet de Noordoost-Brabantse werkgevers en hun initiatieven in de schijnwerpers.

Nominaties

Werkgevers kunnen zichzelf of anderen nomineren voor het estafettestokje. Elke stokjeshouder draagt zelf ook een kandidaat aan. Een onafhankelijk team beoordeelt welke inzending het meest bijdraagt aan het doel en regionale effect van de campagne voor werkgevers en inwoners. Hierbij wordt vooral gekeken naar de inzet op Duurzame Inzetbaarheid en naar personeelsbeleid gericht op leren en stimuleren van werknemers. Wilt u graag een werkgever nomineren? Meld hem of haar dan aan via het aanmeldformulier op de website van AgriFood Capital.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!