Klimaatplein zoekt Brabantse bedrijven voor deelname aan onderzoek omtrent CO2-besparing

  • Innovatie & MVO

Wilt u de CO2-voetafdruk van uw bedrijf verkleinen, maar weet u niet goed waar te beginnen? Het Klimaatplein zoekt 12 Brabantse bedrijven voor deelname aan het onderzoek ‘Werken met een interne prijs op CO2-uitstoot’ in ruil voor gratis bespaaradvies en inzicht in uitstoot.

Klimaatplein zoekt Brabantse bedrijven voor deelname aan onderzoek omtrent CO2-besparing

Tijdens de klimaattop in Parijs is men overeengekomen dat er een prijs betaald moet gaan worden voor het veroorzaken van CO2-uitstoot. Die maatregel maakt energiebesparing en duurzame opwekking noodzakelijk, omdat het verbruik van fossiele brandstoffen zo duurder wordt. Mede daardoor kan het klimaatdoel onder de 1,5 graden temperatuurstijging te blijven worden behaald. Het onderzoek ‘Werken met een interne prijs op CO2-uitstoot’ van het Klimaatplein is gratis en helpt u om als Brabantse koploper mee te werken in de energietransitie.

Inzicht in de impact van CO2-besparing

Bij deelname aan het onderzoek van het Klimaatplein ontvangt u de CO2-voetafdruk van uw bedrijf en krijgt u inzicht in de bijbehorende CO2-kosten. Ook ontvangt u een uitgebreid advies voor mogelijke energie- en brandstof bespaarmogelijkheden. Daarnaast wordt met u besproken welke keuzes u zou kunnen maken wanneer de invoering van een CO2-prijs morgen al realiteit zou zijn. Kortom: door deel te nemen aan het onderzoek krijgt uw organisatie inzicht in de impact van CO2-besparing en u bouwt zo een duurzaam concurrentievoordeel op.

Deelnemers richtlijnen

Het Klimaatplein is op zoek naar 12 bedrijven uit vier verschillende sectoren waarvan drie metaalbedrijven, drie horecabedrijven, drie technische maakindustriebedrijven en drie vervoersbedrijven. Deelnemers moeten tussen de 5 en 250 werknemers hebben en gevestigd zijn in de provincie Noord-Brabant. Deze bedrijven hebben 1 bedrijfslocatie waar nog voldoende energiebesparing is te behalen. Een energieverbruik van minimaal 25.000 m3 gas en/of 50.000 kWh stroom is vereist. Ook bent u geïnteresseerd in een duurzamer mobiliteits- of vervoerbeleid.

Onderzoeksdoelstelling

Het onderzoek ‘Werken met een interne prijs op CO2-uitstoot’ haakt in op deze maatregel en heeft drie doelen. Ten eerste wil het Klimaatplein bewustzijn creëren voor wat CO2-beprijzing gaat betekenen. Ten tweede wil de organisatie kennis opbouwen met betrekking tot de bespaarmaatregelen die bedrijven bereid zijn te nemen om CO2-uitstoot te verlagen. En tot slot is het doel hiermee bedrijven te stimuleren om kennis te delen over het besparen van energie en hun zoektocht naar een duurzame energievoorziening.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!