Koninklijke Saan heeft PANalytical Eindhoven verhuisd

  • Logistiek & Vervoer

In vier weken tijd moesten honderden vaak uiterst gevoelige apparaten naar het nieuwe pand worden overgebracht. Een turnkey-klus die Saan en partner Yourtech op het lijf is geschreven.

Koninklijke Saan heeft PANalytical Eindhoven verhuisd

PANalytical ontwikkelt, produceert en verkoopt röntgensystemen voor industrie en wetenschap, waarmee chemische analyses van materialen kunnen worden gedaan. Het hoofdkantoor van PANalytical is gevestigd in Almelo. Er zijn twee supply-centers waar de ontwikkeling en productie plaatsvindt: in Almelo voor de röntgensystemen en in Eindhoven voor de röntgenbuizen die in de systemen worden gebruikt.

Uiterst strakke planning

Omdat het pand van PANaltyical Eindhoven niet meer aan de huidige eisen voldeed en bovendien te klein was geworden, werd er een nieuw pand gebouwd pal naast het oude. Behalve de kantoorplekken en de honderden apparaten uit de fabriek en het laboratorium moesten ook componenten en halffabricaten worden verhuisd. Alle bedrijfsprocessen werden voor een periode van vier weken stilgelegd, op het verkoopproces na, zodat klanten geen hinder ondervonden van de verhuizing. Er werd een uiterst strakke planning gehanteerd: voorafgaand aan de verhuizing was extra productie gedraaid om deze vier weken te kunnen overbruggen. Overschrijden van de deadline was geen optie.

Verhuizing was precisiewerk

De apparatuur die PANalytical gebruikt voor het produceren van de röntgenbuizen is uiterst gevoelig en kwetsbaar en moest dus met de grootste precisie naar de nieuwe locatie worden verhuisd. Saan voerde deze opdracht uit in samenwerking met partner Yourtech, die verantwoordelijk was voor het loskoppelen en weer aansluiten van de apparatuur. Alle contacten tussen PANalytical en de verhuisploeg liepen via één Saan-projectmanager. Ook de coördinatie met 15 externe leveranciers (EOM’ers, installatiebedrijven etc.) tijdens voorbereiding en uitvoering liep via deze projectmanager. Een zeer prettige turnkey-aanpak, aldus de tevreden directeur Maarten van Andel.

Waarom koos PANalytical voor Saan?

Bij de aanbesteding zijn diverse partijen uitgenodigd. Het plan van aanpak van Saan in combinatie met Yourtech maakte een goede indruk en zorgde voor vertrouwen. ‘Bij een omvangrijk project als dit is de prijs alleen niet bepalend’, aldus projectleider Klaas van der Lek. ‘Het gaat om veel meer dan alleen een verhuizing; je moet begrijpen wát je verhuist.’

Heeft u ook een verhuizing in de planning?

Misschien heeft u ook plannen om te verhuizen en wilt u hier geen omkijken naar hebben. Dan kan Saan u een turnkey-verhuizing aanbieden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: tilburg@saan.nl of 013-462 00 00.

Meer informatie over SAAN B.V., KONINKLIJKE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!