Kostbare munten Europese GoudStandaard veilig bij Fortados

  • Zakelijke dienstverlening

Heeft u kostbaarheden die u niet thuis wilt bewaren? Dan biedt Fortados in Eindhoven uitkomst. Bij dit bedrijf, dat gevestigd is in het pand dat vroeger fungeerde als goud- en geldvoorraad van De Nederlandsche Bank, zijn kostbaarheden gegarandeerd veilig.

Kostbare munten Europese GoudStandaard veilig bij Fortados

Ook de exclusieve en uiterst waardevolle muntenverzameling van Europese GoudStandaard zijn ondergebracht in het meest veilige gebouw van Europa (foto).

Europese GoudStandaard

Europese GoudStandaard is gevestigd in het Belgische Turnhout en is een handelaar en verdeler in fysiek beleggingsgoud en -zilver. Het bedrijf is vooral actief in België en adviseert consumenten over de mogelijkheden om te investeren in goud en zilver. Deze vorm van kapitaalbelegging biedt mensen op diverse manieren bescherming tegen waardedaling.

Grootste collectie

In de laatste jaren is Europese GoudStandaard zich gaan specialiseren in beleggingen in oude gouden munten. Klanten van het bedrijf investeren in de munten en geven deze bij Europese GoudStandaard in bewaring. Het bedrijf heeft inmiddels een verzameling van meer dan 10.000 unieke en zeldzame munten uit meer dan 150 verschillende landen in bewaring. Deze vertegenwoordigen een waarde van meer dan 220 kilo aan zuiver goud. Daarmee beheert Europese GoudStandaard de grootste collectie oude gouden munten ter wereld. Om de munten onder alle omstandigheden optimaal te kunnen beschermen heeft de Belgische organisatie de munten in bewaring gegeven en opgeslagen in het kluizencomplex van Fortados in Eindhoven. Hier bevinden zich meer dan 10.000 kluizen. De kluizen liggen 12 meter diep onder de grond in een grote atoomschuilkelder. Dit is het veiligste gebouw van Europa.

Ultieme veiligheid

Het pand van Fortados heeft een bijzondere geschiedenis. Jarenlang fungeerde het als goud- en geldvoorraad opslag van De Nederlandsche Bank. Het gebouw is destijds ontworpen om ultieme veiligheid te creëren voor kostbaarheden. De architectuur en bouwkundige voorzieningen in en rond het pand bieden deze voordelen nog altijd. Fortados verhuurt niet alleen safeloketten, sealbags, depots, maar ook ruimte voor data in het datacenter. Mensen die hun digitale bestanden, zoals familiefoto’s, trouwfoto’s en zakelijke documenten veilig willen bewaren, kunnen hiervoor een digitale kluis huren bij Fortados. Dit is een soort harde schijf die zich in een fysieke kluis bevindt. De bestanden komen dus niet in de cloud. Vanuit huis of kantoor kunnen klanten belangrijke documenten direct doorsturen naar de digitale kluis. Ze kunnen de bestanden er echter niet zomaar vanaf halen. Daarvoor moeten ze naar Fortados toe en zichzelf legitimeren. Het zwaar beveiligde pand in Eindhoven heeft ook een eigen douane entrepot. Goederen uit het buitenland kunnen er worden opgeslagen totdat ze verder worden getransporteerd. Daarnaast heeft Fortados een beveiligde transportdienst waarmee kostbaarheden bij klanten opgehaald kunnen worden, of juist naar klanten toe kunnen worden gebracht.

Verschillende afmetingen

Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen hun waardevolle spullen opslaan bij Fortados. Of het nu gaat om juwelen, geld, goud of waardevolle papieren, een kluis geeft een vertrouwd en veilig gevoel. Fortados heeft diverse kluizen met verschillende afmetingen. Zelfs voor grotere objecten, zoals schilderijen of auto’s, biedt Fortados de beste oplossing. Het huren kan voor korte of langere tijd. Een kluisje huren kan al voor minder dan 1 euro per dag.

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over FORTADOS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!