Kusters Precision Parts werkt mee aan Sentinel-5P satelliet Tropomi

  • Industrie

Op 13 oktober vond de lancering van de Europese satelliet Sentinel-5P plaats. In deze satelliet zit ''Tropomi'' die is ontwikkeld door TNO en partners. Als meest geavanceerd Nederlands ruimtevaartproject ooit brengt Tropomi de luchtkwaliteit en broeikasgassen wereldwijd in kaart.

Kusters Precision Parts werkt mee aan Sentinel-5P satelliet Tropomi

Kusters Precision Parts uit Oss heeft in opdracht van TNO onderdelen geproduceerd voor in deze high tech satelliet. 

Over Tropomi

Tropomi verricht minimaal 7 jaar onderzoek, vanuit een baan om de aarde op 824 kilometer hoogte. De aanwezigheid en verspreiding van veel verschillende soorten luchtverontreiniging worden in kaart gebracht, zoals stikstofdioxide, ozon, zwaveldioxide, methaan, koolmonoxide en aërosolen. Dit gebeurt wereldwijd en kan zelfs tot op het niveau van een stad nauwkeurig worden weergegeven. Dit doet het ruimte-instrument door het detecteren van licht dat weerkaatst wordt door de aarde en dat vervolgens te vergelijken met het directe licht van de zon. In het verschil zit belangrijke informatie verscholen over de samenstelling van onze atmosfeer. Die informatie is belangrijk, daardoor weten we hoe schoon de lucht is en kunnen overheden zien of milieuregels worden nageleefd. Wetenschappers kunnen het welzijn van de aarde onderzoeken, voor de huidige en toekomstige generaties.

Momenteel wordt er bij Kusters Precision Parts alweer gewerkt aan onderdelen voor de volgende generatie ''Tropomi'' satellieten. Deze zal de reeds gelanceerde satelliet over een aantal jaar weer vervangen.

Hoe werkt de Tropomi?

Meer informatie over KUSTERS PRECISION PARTS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over TNO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!