KW1C-student fietstechniek behaalt 2e plaats bij wedstrijd beste fietstechniek van Europa

  • Technologie

Ook dit jaar was Nederland weer van de partij bij de Europese wedstrijd voor beste (motor)fietsmonteur van Europa. Drie studenten tweewielertechniek van Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch streden in Frankfurt am Main tegen vijf andere Europese landen.

KW1C-student fietstechniek behaalt 2e  plaats bij wedstrijd beste fietstechniek van Europa

Student Willem van den Bogaart uit Someren veroverde de tweede plaats bij de wedstrijd beste fietstechnicus van Europa. “Het was een goede ervaring. Ik moest diverse opdrachten doen, zoals een wiel spaken bij een mountinebike, het elektrische circuit van een verlichting maken en een mountinebike afstellen. Iedere keer binnen een uur. Met de prijs ben ik heel blij mee, het laat zien wat ik allemaal kan. En het is een mooie voorbereiding op de Skills vakwedstrijden in Zwolle van maart dit jaar”, vertelt Willem.

Trots

“De wedstrijd was erg leuk en leerzaam voor de jongens”, vertelt Leon Brans, leraar tweewielertechniek bij het college. “De leerlingen moesten zich meten met deelnemers uit vijf andere landen. En het resultaat mag er zijn.” De andere twee studenten van het Koning Willem I College, Kevin Martens en Jesse van den Busken, ontvingen een oorkonde voor hun deelname.

Europese kwalificaties

De wedstrijd voor beste (motor)fietsmonteur van Europa werd voor de 10e keer georganiseerd. Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Nederland stuurden ieder twee deelnemers voor fietstechniek en twee voor motorfietstechniek. De achterliggende gedachte van deze Europese wedstrijd is om op Europees niveau de ‘kwalificaties’ op een gelijk niveau te krijgen. Fabrikanten willen dit al jaren; dat een gediplomeerde monteur uit Oostenrijk op het zelfde niveau functioneert als zijn collega uit Nederland of Tsjechië.

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!