Laat kinderen zien, doen en beleven op Techniekdag Nijmegen 2019

  • Technologie

Dagelijks ontvangt Junior Technovium kinderen uit groep 7 en 8 en de onderbouw van het middelbaar onderwijs om ze kennis te laten maken met techniek en technologie, om ze te enthousiasmeren en interesseren voor de vele mogelijkheden van techniek. Per jaar bezoeken zo’n 5.000 kinderen Junior Technovium.

Laat kinderen zien, doen en beleven op Techniekdag Nijmegen 2019

Daarnaast organiseren zij techniekevenementen, zoals de Techniekdag Nijmegen. Een belangrijke dag want er is nog altijd een tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt.

Techniek is overal

Op 28 september 2019 is het zover. Dan presenteren zo’n 80 bedrijven zich op de 11e editie van de Techniekdag in Nijmegen. “Wij ontvangen zo’n 1.500 kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar. Dit jaar richten we ons meer op de onderbouw van het middelbaar onderwijs, dus 11 tot 14-jarigen. Zij zijn bewust bezig met hun opleidings- of beroepskeuze. Wij willen laten zien in welke branches techniek wordt gebruikt, wat je er allemaal mee kunt doen en dat techniek in steeds meer beroepen toegepast wordt. Denk aan de food sector, transport, maar ook in ziekenhuizen. We hopen hiermee ook de beeldvorming van ouders positiever te maken. We willen ze er bewust van maken dat er veel werkgelegenheid is en er vele uitdagende beroepen in de verschillende sectoren zijn ”, vertelt Marloes van Haren, Manager Junior Technovium.

Zien, doen en beleven

“In totaal verwachten we die dag zo’n 4.500 bezoekers. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen experimenteren, ontwerpen & maken en programmeren. Een breed aanbod dus, variërend van het traditionele timmeren, elektro en proefjes doen tot en met VR brillen, 3D printen en robotica.

Samen sterk voor techniek

De Techniekdag Nijmegen wordt georganiseerd door Junior Technovium, ROC Nijmegen, Radboud Universiteit, Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en de bedrijven PP Personeelsdiensten en Berko Wijchen B.V. Daarnaast nemen veel bedrijven uit de regio deel. Samen maken ze zich sterk voor promotie en zichtbaarheid van de mogelijkheden die de technische sector biedt. Deze editie vindt wederom plaats in het Technovium waar de techniekopleidingen van ROC Nijmegen zijn gevestigd.

Word gratis standhouder!

Wil jij met jouw bedrijf onze toekomstige vakmannen en vakvrouwen in techniek ontmoeten, enthousiasmeren en interesseren? Meld je dan aan als standhouder. Je bent welkom om te laten zien welke mogelijkheden je biedt voor technische opleidingen en/of carrières. We denken graag mee over de invulling van je creatieve doe-activiteit. Deelname is gratis.

Praktische info

Techniekdag Nijmegen
Datum: Zaterdag 28 september 2019
Tijd: 10.00-16.00 uur
Locatie: Technovium, Heyendaalseweg 98, Nijmegen
Voor wie: jongeren, ouders, leerkrachten, geïnteresseerden zijn allen welkom op deze publieksdag!
Toegang: gratis

Meer informatie over ROC Nijmegen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!