Lancering van VVV-vrijetijdsapp voor alle Veluwse gemeenten

  • Toerisme & Recreatie

Alle Veluwse gemeenten beschikken nu over een eigen gratis VVV-vrijetijdsapp. De Veluwse gemeenten zijn vanaf heden zowel voor Iphone als Android-gebruikers volledig toeristisch ontsloten.

Lancering van VVV-vrijetijdsapp voor alle Veluwse gemeenten

Hiermee zorgt het Veluws Bureau voor Toerisme ervoor dat iedere toerist of inwoner van de Veluwe altijd een persoonlijke VVV op zak heeft, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Gratis app

VVV NL is een gratis app voor iedereen die graag op een leuke manier zijn vrije tijd in Nederland doorbrengt en daar tips en ideeën voor wil ontvangen. De VVV NL app biedt op overzichtelijke wijze de meest actuele en verrassende vrijetijdsinformatie op plaatsniveau. De informatie is afkomstig van de VVV’s in Nederland die zijn aangesloten op de landelijke toeristische databank.

De VVV NL app bepaalt aan de hand van het GPS-signaal waar iemand is en toont de  leukste vrijetijdsinformatie in de directe omgeving. Of het nu gaat om evenementen, bezienswaardigheden, activiteiten, restaurants, winkelen of uitgaan; VVV NL toont de mogelijkheden.

Toeristisch aanbod via app

De Veluwe is één van de eerste regio’s in Nederland die het toeristische aanbod mobiel heeft ontsloten. Al het toeristisch-bedrijfsleven wat samenwerkt met het Veluws Bureau voor Toerisme wordt gepubliceerd op de VVV-app. Evenementenorganisatoren kunnen via de zakelijke site van de Veluwe zelf gratis hun eigen activiteiten publiceren op de app.

De VVV-app biedt mogelijkheden om favoriete locaties of attracties in een lijst op te slaan, de mogelijkheid VVV alerts in te stellen die je onderweg verrassende informatie over bezienswaardigheden, monumenten of attracties geeft, de mogelijkheid om alle informatie te downloaden voor als je de app offline wilt gebruiken, maar ook bijvoorbeeld de leukste route aan te geven vanaf de plek waar je je bevindt naar het evenement, restaurant of attractie waar je naar toe onderweg bent.

Samenwerking met VVV Nederland

Om de wildgroei aan lokale apps tegen te gaan, die vaak maar een klein stukje van de toeristische markt bedienen heeft het Veluws Bureau voor Toerisme de handen ineengeslagen met VVV Nederland. Omdat bekend is dat de gemiddelde smartphone gebruiker minder dan tien applicaties actief gebruikt is gekozen voor samenwerking binnen een nationale vrijetijdapp die afhankelijk van de plaats waar je bent je het lokale aanbod laat zien. Al op de eerste dag is de app duizenden keren gedownload en daarmee nu al één van de meest succesvolle Nederlandse toeristisch applicaties. In het voorjaar volgt een uitgebreide introductiecampagne om de app onder de aandacht van de Nederlandse toerist te brengen. Regelmatig zullen er updates komen om de app verder te vebeteren.

Download de app

De app kan gratis gedownload worden vanuit de Google Playstore en vanuit de Apple-appstore onder de naam VVV toerisme Nederland.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!