Land van ooit wordt medische gezondheidscampus

  • Farma & Zorg

Ondernemer Jan Kelders en de gemeente Heusden hebben onlangs een overeenkomst getekend waarin zij samen pleiten te willen bijdragen aan de ontwikkeling van een medische gezondheidscampus op Plan Steenenburg, het terrein van het voormalige pretpark Land van Ooit.

Land van ooit wordt medische gezondheidscampus

Doel is om in het voorjaar van 2019 al te starten met de bouw van een centrum voor medisch onderzoek en ontwikkeling. Op korte termijn hoopt Kelders daar daarnaast ook een diagnostisch centrum aan toe te kunnen voegen waar het mogelijk zal zijn om full body scans en second opinions uit te voeren. Kelders: ‘’Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat je tijdig op de hoogte bent van een eventuele ziekte. In mijn plannen heb ik al veel steun gekregen, vanuit bijvoorbeeld de medische wereld, de gemeente Heusden en ook de provincie Noord-Brabant.’’

Noodzakelijke impuls voor Plan Steenenburg

Wethouder Mart van der Poel van de gemeente Heusden is blij met de nieuwe invulling van het voormalige Land van Ooit. “De gemeente is verheugd dat we met de heer Kelders gaan samenwerken,” aldus Van der Poel. “Zijn visie op en de realisatie van de medische campus levert de noodzakelijke impuls voor het totale Plan Steenenburg. Het gaat om een unieke ontwikkeling in een uniek natuur- en cultuurhistorisch gebied”. De medische campus kan volgens de gemeente enkele honderden arbeidsplaatsen opleveren, op mbo-, hbo- en universitair niveau.

Herbestemming Land van Ooit

Nadat het pretpark Land van Ooit in 2008 failliet ging, kocht de gemeente Heusden het kasteel en de bijbehorende gronden. De afgelopen tien jaar werden verschillende ontwikkelingsmogelijkheden voor het  gebied onderzocht. Sinds enkele jaren spreken de gemeente en Jan Kelders Beheer B.V. over plannen voor Steenenburg en de rollen die beide partijen daarin willen en kunnen nemen. Afgelopen voorjaar werd een mondeling akkoord over de plannen bereikt, met name over de campus in het noordelijke deel van Steenenburg.

Rol van de gemeente Heusden

De gemeente neemt binnen het totale Plan Steenenburg de renovatie en toekomstige invulling van het kasteel en de ontwikkeling van de appartementen, hofwoningen en ruime bouwkavels voor haar rekening. Oomen Architecten uit Breda tekent voor het ontwerp van de in het oog springende campus.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!