Landgoed Ulvenhart: “Zo’n locatie heb ik niet eerder gezien”

  • Toerisme & Recreatie

De ruimte, de rust en de schoonheid van de natuur. Directeur Joost Marsé van Girasol liep tijdens zijn eerste bezoek aan Landgoed Ulvenhart verbaasd rond. “Dit had ik niet eerder bij een locatie gezien.”

Landgoed Ulvenhart: “Zo’n locatie heb ik niet eerder gezien”

Bart Welten, directeur van Landgoed Ulvenhart, leidde hem rond. Joost: “Wat ik vooral waardeerde in het contact met Bart, was dat hij met ons meedacht over de problematiek. We waren op zoek naar een waardevolle invulling voor een meeting van ons managementteam en een personeelsuitje.”

Uit de comfortzone

Allebei de dagen stonden in het teken van teambuilding en daar wist Bart hem het nodige over te vertellen. “Hij weet hoe je een managementteam het beste kunt benaderen”, licht Joost toe. “Tegelijkertijd is hij heel goed in staat om mensen op gelijkwaardige wijze uit hun comfortzone te laten treden.”

Landelijke uitstraling

Joost runt samen met zijn vrouw Lilian van Achterberg het bedrijf Girasol: een onderneming die gespecialiseerd is in het vervaardigen van natuurlijke cosmetische producten. “Ook daarom past de natuurlijke omgeving van Landgoed UIvenhart goed bij ons bedrijf. De landelijke uitstraling, de landelijke inrichting van de zalen, dat sluit perfect aan.”

Op een andere manier denken

Naar die zalen ging Joost samen met zijn vrouw voorafgaand aan de personeelsbijeenkomst één keer kijken. Bart had enkele ruimtes voor ze geselecteerd. “Het meedenken van Bart, dat stel ik erg op prijs”, blikt Joost terug. “Nadat wij ons verhaal hadden gedaan, werden ook afwijkende mogelijkheden voorgehouden. ‘Waarom doe je het niet op deze manier?’, werd dan gezegd. Je merkt in alles dat Bart ook een ondernemer is, net als wij.”

Stijlen van leiderschap

Joost gaat nog wat verder in op de toegevoegde waarde van de aanwezigheid van Bart, tijdens de sessie met het managementteam. “Hij is in staat verschillende stijlen van leiderschap te onderscheiden en daarbij de spijker op z’n kop te slaan. Dat merkten we ook tijdens de sessie die hij in de ochtend met ons hield, waarbij we met z’n allen mochten zingen. In een team heb je ieder lid nodig en dat is bij zingen net zo.” Rekening houdend met ieders’ eigenschappen wist Bart het team een goede prestatie neer te laten zetten, met een natuurlijke steun voor elkaar. “Het zingen was in principe bijzaak.”

Personeelsuitje

Ook het personeelsuitje had een verrassend karakter: in de ochtend namen de personeelsleden deel aan een sessie die gericht was op het wegnemen van faalangst. De personeelsleden, een stuk of dertig, trokken in de middag naar buiten waar hen een niet alledaagse activiteit wachtte: schapen drijven. Aan iedereen de taak om in teamverband te komen tot één oplossing.

Ontspanning

De activiteiten, die vond het personeel heel uitdagend. Tijdens het uitje werd immers veel van ze gevraagd: een intensieve dag waarop ze kwaliteiten moesten laten zien die niet iedereen persé beheerst. Tijd voor ontspanning was er volop, buiten op het landgoed tijdens de lunch en de afsluitende borrel.

Lijn voortzetten

Een ander aspect dat Joost kon waarderen, was de vlotte reactie die hij kreeg op zijn aanvraag. “Ik weet inmiddels dat zoiets niet vanzelfsprekend, al zou je denken van wel.” Komen ze ook nog eens terug? “Absoluut. Vooral omdat we op die manier de draad kunnen oppakken en in principe verder kunnen gaan met waar we gebleven waren. We willen graag deze lijn voortzetten.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over LANDGOED ULVENHART:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!