Leerlingen maken kennis met regionale bedrijven tijdens DAFW

  • Arbeidsmarkt

Leerlingen van ROC De Leijgraaf, ROC Koning Willem I en AOC Helicon gaan tijdens Dutch Agri Food Week gedurende één dag op pad om zo kennis te maken met bedrijven in de regio.

Leerlingen maken kennis met regionale bedrijven tijdens DAFW

Centraal staan de beroepsbeelden: wat kan ik allemaal doen met mijn opleiding, wat voor functies (en ook stages) bieden de verschillende bedrijven en hoe ziet een carrière er mogelijk uit?

De organisatie van deze dag is in handen van AgriFood Capital en wordt ondersteund door de BZW. Aan deze eerste editie van ‘Open Doors For Talent’ nemen drie toonaangevende bedrijven uit de sector deel: HeinekenHutten en Sligro.

Programma

De dag start met een centrale ‘kick off’ bij AgriFood Plaza. Vervolgens gaan de leerlingen per touringcar op pad naar de verschillende bedrijven. Zij worden bij ieder bedrijf ontvangen met een korte bedrijfspresentatie door een young professional waarmee de studenten zich kunnen identificeren.

Tijdens de aansluitende rondleiding door het bedrijf kunnen zij de sfeer ‘proeven’ en zich een indruk vormen van de bedrijfsprocessen. Vervolgens krijgen de leerlingen de gelegenheid om verder in gesprek te gaan met professionals. Een aantal mogelijke onderwerpen: uitleg over producten en/of diensten van het bedrijf, het eerste jaar in een nieuwe baan, mogelijkheden voor stage en afstuderen etc. Ook een praktijkopdracht behoort tot de mogelijkheden.
Aan het einde van de dag brengt de touringcar de leerlingen terug naar AgriFood Plaza. Hier is gelegenheid om met elkaar nog een drankje te drinken en ervaringen uit te wisselen

Deelname

Deelname is uitsluitend op aanmelding en welke leerlingen aan dit event kunnen deelnemen wordt bepaald door de scholen.

 

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Helicon MBO Den Bosch:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!