Leerlingen vmbo Mobiliteit en Transport gaan strijd aan op Koning Willem I College

  • Logistiek & Vervoer

Een auto uitlezen, remblokken vervangen, lassen, vijlen, boren. Vrijdag 2 februari tussen 9.00 en 14.00 uur laten leerlingen van vmbo-scholen uit Den Bosch, Gorinchem, Veghel, Oosterhout, Oss en Wijk en Aalburg zien wat ze op het gebied van voertuigentechniek allemaal kunnen.

Leerlingen vmbo Mobiliteit en Transport gaan strijd aan op Koning Willem I College

In theoretische voorrondes hebben leerlingen van vmbo Mobiliteit en Transport zich kunnen plaatsen voor de wedstrijd op het Koning Willem I College. Per school gaan de beste twee leerlingen de strijd aan tijdens verschillende praktijkopdrachten. De leerling met de meeste punten wint de bokaal en gereedschap van BOXO. 

Praktijkopdrachten

“De leerlingen krijgen in zes rondes verschillende opdrachten. Zoals het inspecteren van een vrachtwagen en daarvan enkele onderdelen benoemen. Of het uitlezen van de storing bij een auto en het aanwijzen van het defecte onderdeel. En dat onderdeel repareren door te lassen, vijlen en boren”, vertelt Thieu van den Elzen, directeur van de afdeling Mobiliteit & Logistiek. Ook het vervangen van de remblokken van een auto en het maken van de verlichting komen aan bod.

Bokaal en gereedschap

De leerlingen worden beoordeeld door Abdel Moussati (Bossche Vakschool), Marten Jongenelen (Willem van Oranje College), Tom Berkers (Fioretti,College), Niels Dekkers (Hooghuijs Lyceum), Wim van Leerdam (Gilde Vakcollege) en Mark Jansen (Hanze College). Riny van Berkom en Hedzer van der Kooi hebben vanuit het Koning Willem I College de regie en zijn de jury/toezichthouders.

Deelnemende scholen

De volgende vmbo-scholen doen mee aan de wedstrijd:

  • Bossche Vakschool te Den Bosch
  • Fioretti College te Veghel
  • Gilde Vakcollege Techniek te Gorinchem
  • Hanze College te Oosterhout 
  • Hooghuijs Lyceum te Oss
  • Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg

Sponsoren

De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Sjef van Belkom (Serenco ‘special tools’) en Wouter van den Hurk (educatie onderdelen voor automotive).

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!