Lijmacademie.nl landt in het Brabantse Gilze en Rijen

  • Maintenance

Vanaf september worden, op de locatie Gate2 Aerospace & Maintenance in Gilze en Rijen, gecertificeerde opleidingen gegeven in de lijmtechniek en composiet-reparatietechniek voor onder meer de luchtvaartsector.

Lijmacademie.nl landt in het Brabantse Gilze en Rijen

De opleidingen vallen onder de inhoudelijke verantwoordelijkheid van het Duitse Fraunhofer IFAM en zijn door hun generieke opzet van toepassing op alle industriële sectoren.

Ingenieursbureau Makiba uit Zevenbergen is, samen met Sergem Engineering, coöperatie partner van Fraunhofer IFAM in de Benelux. Sinds anderhalf jaar voert Makiba Europees gecertificeerde opleidingen uit in de industriële toepassing van lijmtechnieken voor de Nederlandse en Vlaamse Lijmspecialist en Lijmvakman/-vrouw.

Midpoint Brabant

Midpoint Brabant stimuleert de regionale economische ontwikkeling in Midden-Brabant. Verbindingstechnologie en ontwikkeling van de Aerospace & Maintenance campus Gate2 zijn speerpunten binnen het Aerospace & Maintenance Programma van Midpoint Brabant. Gecertificeerde opleidingen in lijmtechniek en composiet-reparatietechniek passen daarom uitstekend op Gate2. 

Lijmacademie.nl is de naam van het samenwerkingsverband tussen Midpoint Brabant en genoemde partijen. In de zomermaanden wordt op Gate2 een ruimte ingericht om de lijmopleidingen te kunnen geven. De eerste opleiding betreft die tot Europees Lijmspecialist met het certificaat EWF 516-1 of gelijkwaardig, die start op vrijdag 14 september 2012. Meer informatie en inschrijfformulieren.

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!