Lödige vervangt vrachtwagenlift voor Muziekgebouw Frits Phillips Eindhoven

  • Technologie

Om ook op de 1ste en 2de verdieping instrumenten en technische apparatuur en materialen direct uit de vrachtwagen te kunnen lossen maakt het Muziekgebouw Frits Phillips gebruik van een vrachtwagenlift.

Lödige vervangt vrachtwagenlift voor Muziekgebouw Frits Phillips Eindhoven

De huidige vrachtwagenlift van het muziekgebouw heeft een hefvermogen van 15.000kg. Om de steeds zwaarder wordende  theater en concertmaterialen op de juiste etage te krijgen moest het hefvermogen worden verdubbeld. Om deze klus te klaren schakelde het Muziekgebouw de diensten van Lödige in. De specialist in lifttechniek uit ´s-Hertogenbosch kwam als beste uit de verf bij de openbare aanbesteding.

Geen aanpassing mogelijk

In eerste instantie heeft Lödige onderzocht of de huidige, gedateerde installatie aangepast kon worden aan de huidige wensen en eisen. Dit bleek niet het geval. Daarom wordt de oude liftinstallatie gedemonteerd en afgevoerd en vervangen door een exemplaar met een hefvermogen tot 30.000KG. Met deze nieuwe lift kan het Muziekgebouw weer voldoen aan het noodzakelijke laadvermogen welke nodig zijn voor de optredens en uitvoeringen van pop artiesten en internationale orkesten.

Volledige proces

Lödige verzorgt het hele proces van het demonteren en  afvoeren van de oude lift tot aan het produceren, monteren en onderhouden van de nieuwe vrachtwagenlift. Arthur van Brink Directeur Lödige Benelux:  “Onze Sales Engineers hebben veel detailkennis met betrekking tot onze producten en zij kunnen een klant goed adviseren. Wij produceren dit soort installaties zelf in onze fabriek in Warburg. Deze installaties zijn zeer robuust en hebben een lange levensduur. De initiële investering ligt soms wel wat hoger maar dit resulteert in lagere onderhoudskosten. Als de totale kosten over langere tijd worden bekeken is het de hogere aanschaf prijs ruimschoots waard. Dit is een van de sterke punten gebleken tijdens de aanbesteding.”

Meer informatie over LÖDIGE BENELUX:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!