Logistiek bedrijf H.Essers investeert in opslag van chemieproducten in North Sea Port

  • Logistiek & Vervoer

Op woensdag 26 september opende logistiek bedrijf H.Essers in North Sea Port een gloednieuw distributiecentrum. Het magazijn voor de opslag van chemische producten is gevestigd aan het Kluizendok in Gent en biedt op termijn minstens 75.000 m² opslagruimte.

Logistiek bedrijf H.Essers investeert in opslag van chemieproducten in North Sea Port

Klanten zijn onder meer internationale chemiebedrijven zoals de chemiereus Eastman en de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron. De investering bedraagt 12,5 miljoen euro en verschaft in eerste instantie aan 40 mensen werk.

Multimodale ontsluiting via Kluizendok

H.Essers zet met deze investering verder in op zijn chemiesegment. “We waren al actief in Gent met logistieke diensten bij onze klanten,” legt Gert Bervoets, CEO van H.Essers, uit. “Gezien onze toenemende activiteiten kon een eigen terrein niet uitblijven. De geschikte locatie vonden we in North Sea Port Gent. Ze is niet alleen geschikt voor het opzetten en uitbouwen van ‘warehousing’ en oplossingen met een toegevoegde waarde, maar biedt ook voldoende mogelijkheden tot verdere uitbreiding in de toekomst. Het Kluizendok past dankzij zijn multimodale ontsluiting via de weg, het spoor en het water volledig in deze strategie.”

Over logistiek bedrijf H.Essers

Logistiek bedrijf H.Essers is een familiebedrijf dat in 1928 werd opgericht. H.Essers heeft 71 vestigingen in 17 landen over de hele wereld. Het is actief met gepersonaliseerde en geïntegreerde transport- en logistieke oplossingen voor sectoren zoals chemie, farmaceutica/gezondheidszorg en hoogwaardige goederen. Het bedrijf bezit momenteel meer dan 975.000 m² aan magazijnruimte, een vloot van 1.460 voertuigen, 3.050 trailers, 200 safeboxen en 900 isotanks en heeft 6.270 mensen in dienst. In 2017 boekte H.Essers een omzet van 646 miljoen euro.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!