Lokale partijen maken van kantoorvilla in Leende echte blikvanger

  • Zakelijke dienstverlening

Bij de realisatie van een nieuw kantoor in het centrum van Leende werd uitsluitend gezocht naar samenwerking met bedrijven uit het dorp of partijen uit de zeer nabije omgeving. Voor het maken van het interieur wendde het bedrijf zich tot Coenen Concept uit Eindhoven.

Lokale partijen maken van kantoorvilla in Leende echte blikvanger

Mede eigenaar van Coenen Concept Lars van Breukelen hoorde als inwoner van Leende tijdig van het project. Van Breukelen blikt terug: “De betrokken architect en aannemer waarmee wij ook regelmatig samenwerken, had onze naam bij de directeur laten vallen. Maar we bleken al op het lijstje te staan.” 

Lokale samenwerking

Het kantoor is het nieuwe onderkomen van medewerkers van Edufax, een specialist in internationale onderwijsbegeleiding. In de totstandkoming van de villa werd bewust de samenwerking opgezocht met ondernemers uit het dorp. Dat zorgde voor een prettige samenwerking, want partijen kenden elkaar van andere projecten en konden eenvoudig op elkaar terugvallen.

Medewerkers betrekken

In de nieuwe kantoorvilla werken consultants, docenten, ontwikkelaars, ICT’ers en officemedewerkers. Zij werden heel bewust betrokken bij de eerste fase van het project: het opstellen van een programma en eisen om wensen en ambities voor de nieuwe huisvestiging in kaart te brengen. “De architect heeft verschillende gesprekken met medewerkers gevoerd, zodat het echt hun werkplek zou worden.” Op het moment dat het plan concreet was, stortte Coenen Concept zich op het realiseren van het interieur dat in 3D werktekeningen werd uitgewerkt.

Zowel de architect als de eigenaar van Edufax spraken hun waardering uit voor het ontwerp dat tot in de details was uitgewerkt. “We horen vaker terug van opdrachtgevers dat de tekeningen direct tot de verbeelding spreken”, vertelt Van Breukelen. Hij noemt de villa een verrijking voor het dorp waar hij zelf vandaan komt. “Niet alleen van binnen, maar ook van buitenaf is het een blikvanger.” 

Voor onder andere de keuken en de pantry’s maakte Coenen Concept een technische tekening. Het complete team van Coenen Concept, dat uit acht man bestaat, was bij het project betrokken. Het personeelslid dat verantwoordelijk is voor een project, maakt het interieurstuk en monteert het ter plaatse. Op het moment dat het werk er op zat, nodigde de eigenaar van Edufax alle betrokken partijen uit voor een presentatie. “In die presentatie sprak hij zijn waardering uit voor het geleverde werk. Daarbij werd nog eens benadrukt dat het zo waardevol is geweest de verbinding tussen alle partijen te leggen.”

Ronde gestoffeerde wand

Voor Coenen Concept is het project een bijzondere referentie dat aan de lijst van vele projecten kan worden toegevoegd. Bijzonder, omdat in het ontwerp verschillende niet alledaagse zaken verwerkt mochten worden. De ronde gestoffeerde wand bij de receptie is daar een goed voorbeeld van. “Een dergelijke ronde, gestoffeerde wand hadden we nog niet eerder gemaakt. Volgens de opdracht van de architect moest de wand smal en stabiel worden. Samen met onze stoffeerder zijn we op zoek gegaan naar de juiste constructie.” De gestoffeerde banken en lockerkasten die iedere medewerker met krijt kan personaliseren, kwamen ook uit de koker van Coenen Concept. Medewerkers van Coenen Concept zijn helemaal thuis in het inrichten van kantoren, maar niet eerder waren medewerkers van de opdrachtgever zo nauw betrokken bij de inrichting. “Hierdoor werd het direct een project van ons samen.” Na de afronding van het project kwam Van Breukelen nog een aantal keer terug op de locatie. “De medewerkers ervaren het kantoor echt als hun werkplek. Het is mooi om hun enthousiasme te zien.”

Voor Edufax was het extra belangrijk hen bij het ontwerp te betrekken. Vanuit Nederland biedt het personeel onderwijsbegeleiding aan kinderen van expats. Ze houden zich behalve met begeleiding bezig met voorlichting en het ontwikkelen van online lesmateriaal. Voor de ruimtes waarin docenten via een videoverbinding met leerlingen zijn verbonden, maakte Coenen Concept de bureaus. “Dat vraagt ook om een rustige achtergrond voor de leerling die via een scherm met de docent communiceert.” 

Van Breukelen denkt met plezier terug aan het proces waarin alle betrokken partijen uit Leende waaronder een aannemer, verwarmingsbedrijf, woningstoffeerder, elektriciens en loodgieters met elkaar optrokken. “Het is een prachtig pand geworden. Het geeft een goed gevoel dat je elkaar kent en samen een fantastisch resultaat neer wilt zetten.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over COENEN CONCEPT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!