Luna Glass Tinting voorziet Frederikkazerne in Den Haag van zonwerende folie

  • Technologie

In 2014 ging TGM Onderhoud en Service uit Asten op zoek naar een oplossing voor een warmte probleem bij de Frederikkazerne in Den Haag. Luna Glass Tinting, werkzaam binnen de automotive branche en utiliteitsbouw, kwam als beste uit de bus.

Luna Glass Tinting voorziet Frederikkazerne in Den Haag van zonwerende folie

Om de opwarming door de zon tegen te gaan voorzagen zij het gebouw van een hoogtechnologische raamfolie.

Zonwerende folie

In overleg met folie- en glasleverancier Saint-Gobain Solar Gard heeft Luna Glass Tinting berekeningen aangeleverd van het bestaande glas voorzien van zonwerende folie volgens de Europese norm EN410. Als test case heeft Luna Glass Tinting ca. 400m2 warmte werende folie geplakt op de ruiten met de grootste warmte last.

Verbluffende verbeteringen

Als men het gebouw binnenkomt is het resultaat onmiddellijk voelbaar, het is merkbaar koeler dan voorheen. Daarnaast heeft men na de montage diverse warmte metingen uitgevoerd in het pand. De gemeten verbeteringen waren verbluffend en resulteerde dit jaar tot de opdracht om de overige 1500m2 te voorzien van zonwerende folie. Door het aanbrengen van folie blijft het binnenklimaat onder controle is de temperatuur makkelijker in te regelen en kan er aanzienlijk bespaard worden op airco kosten.

Glasopbouw is leidend aan folie keuze

Door de moderne glastypes is er tegenwoordig professionele kennis van glas nodig om een folie keuze te maken; niet alleen om te berekenen wat de verbetering is maar ook om thermische breuken te voorkomen. Het voordeel van Luna Glass Tinting is dat ze officieel partner is van Saint-Gobain Solar Gard folies.

Glasleverancier Saint-Gobain bestaat reeds 350 jaar is wereldwijd actief als producent van glas. Kortorm: zij hebben de kennis in huis om perfecte berekeningen en risico analyses te maken. Bij dit project heeft Luna Glass Tinting een zeer licht type folie gebruikt gemonteerd op de buitenzijde van het glas. De warmte reflectie van de folie op het bestaande glas betreft 69% gemeten volgens de EN410.

Investering terug verdienen

Met donkerdere varianten zonwerende folie kan er zelfs tot 86% warmte geweerd worden. De terugverdientijd door te besparen op airco kosten ligt meestal tussen de 3 en 5 jaar. Natuurlijk hebben we het dan nog niet gehad over de productiviteit die toe zal nemen door een werkbaar binnenklimaat en het verdwijnen van hinderlijke zonnestralen. Luna Glass Tinting beschikt ook over de mogelijkheid om een ROI berekening te maken.

Binnenklimaat makkelijker te managen

Nu de zon minder invloed heeft op het binnenklimaat is de temperatuur in het gebouw constanter dus makkelijker in te regelen. Stralingswarmte verminderd met het aangebrachte folie type Solar Gard Sentinel SX50 osw.

Een kijkje achter de schermen

Benieuwd naar hoe Luna Glass Tinting raamfolie aanbrengt? Bekijk dan onderstaande video!

Meer informatie over LUNA GLASS TINTING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!