Maakindustrie en zorg vinden elkaar in de Achterhoek

  • Farma & Zorg

Leer van successen in andere regio’s! In de Achterhoek worden zorginnovaties ontwikkeld doordat zorg, overheid en bedrijven de handen ineen hebben geslagen.

Maakindustrie en zorg vinden elkaar in de Achterhoek

De Het Fieldlab Achterhoek is een ontwikkelplatform voor, door en met zorginstellingen, maakbedrijven, woningcorporaties, kennis- en onderwijsinstellingen.

Het Fieldlab verbindt uitdagingen vanuit wonen en zorg aan de innovatie kracht van maakbedrijven uit de regio. Door deze kruisbestuiving behalen zowel zorginstellingen als maakbedrijven hun eigen ‘winst’. De focus van het Fieldlab ligt op zorg in de thuissituatie en bouw. Zorguitdagingen, geformuleerd door zorginstellingen, worden door betrokken partijen opgepakt in projectvorm, mits er marktpotentie wordt gezien en het project bij succes leidt tot nieuwe economische bedrijvigheid in de Achterhoek.

Denk bij ‘zorguitdagingen’ bijvoorbeeld aan: eenzaamheid, vallen, zorghuisvesting, ondervoeding, zorg op afstand, ondersteuning van mantelzorgers en het ontwikkelen van flexibele aanpassingen.

Ontwikkelplatform

Sterke punten van deze aanpak zijn het bieden van een ontwikkelplatform voor zorginstellingen, woningbouwcorporaties en MKB-bedrijven; het leggen van verbindingen tussen de zorg en de innovatiekracht van bedrijven; het samen delen van opgedane kennis, ervaring en de laatste ontwikkelingen. Er ontstaat een speelveld voor structurele samenwerking tussen de belanghebbenden binnen de verschillende projecten.

Achterhoek Agenda 2020

Het Fieldlab Achterhoek vindt plaats in het kader van de Achterhoek Agenda 2020. Ondernemers, overheid en maatschappelijke organisaties werken daarin samen aan een duurzaam vitale regio met een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving op lange termijn. In november 2011 ondertekenden zo’n 150 partijen het Convenant Achterhoek 2020, dat hun samenwerking en inspanning voor de Agenda 2020 bekrachtigt.

De kwartiermakersrol van het Fieldlab Achterhoek wordt uitgevoerd door Expertisecentrum LimeZ. Meer informatie is te vinden op www.fieldlabachterhoek.nl. Kijk daar welke innovaties al zijn ontwikkeld!

Meer informatie over AARLE DE LAAT, VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!