Machines verkopen met OndernemersLift+ deelnemer Intrador

  • Zakelijke dienstverlening

Jaarlijks worden in Nederland naar schatting zo'n 50.000 tweedehands machines verkocht. Het Udense bedrijf Intrador heeft hiervoor, met steun van OndernemersLift+, een speciaal veilingplatform ontwikkeld.

Machines verkopen met OndernemersLift+ deelnemer Intrador

"Gratis, simpel en snel verkopen. Dat is de kracht van Intrador", legt oprichter Niels Spitters uit. "Aanbieders weten straks binnen 48 uur wat de marktwaarde is van het object dat ze willen verkopen. Vervolgens hebben zij de keuze om het wel of niet te verkopen."

Het kopen op het veilingplatform van Intrador is bedoeld voor professionele handelaren. Niels Spitters: "Zij betalen 144 euro per jaar aan abonnementsgeld. Zo weten we zeker dat alleen serieuze partijen bieden op de machines en voertuigen die te koop worden aangeboden. Daarnaast moeten kopers een kleine commissie betalen als een koop via Intrador tot stand is gekomen. De verkopers worden vooral gezocht in de vorm van eindgebruikers van machines. Zij kunnen in een aantal eenvoudige stappen hun machines gratis te koop aanbieden op het platform. Kopers krijgen uitgebreide informatie en foto's van de objecten, zodat zij een reëel bod kunnen uitbrengen op de machine van hun keuze. Daarnaast krijgen zij automatisch een bericht wanneer hun bod is overboden."

Initiatief

Intrador richt zich op de verkoop van onder andere vrachtwagens, tractoren, heftrucks, hoogwerkers en aggregaten. Maar ook pompen, trilplaten, combines en asfalteermachines kunnen via het platform worden verkocht. Het idee om het veilingplatform Intrador op te richten deed Spitters op in de autobranche. "Daar is het al vrij normaal dat handelaren auto’s direct van eindgebruikers opkopen via online verkoopplatforms. In de machinesector is dat nog niet het geval. Daarom heb ik samen met een aantal andere partijen het initiatief genomen om Intrador op te gaan zetten." Het team achter Intrador bestaat volgens de ondernemer uit diverse professionals, die elkaar versterken. "We hebben onder andere programmeurs, een marketeer, een designer en een Facebook-specialist in ons team. Daarnaast breng ik door mijn jarenlange werkervaring in de machinesector de nodige kennis van het materieel in. We vullen elkaar allemaal prima aan en weten waarover we praten."

Naamsbekendheid vergroten

OndernemersLift+ heeft Intrador een lening verstrekt van 50.000 euro om het bedrijf in de markt te gaan zetten. Spitters: "We hebben het platform met eigen middelen ontwikkeld, maar hebben nu extra geld nodig om een verkooporganisatie neer te gaan zetten en onze naamsbekendheid te vergroten. Bij OndernemersLift+ waren ze direct enthousiast over ons idee. Zij hebben ons ook meegeholpen om het businessplan verder aan te scherpen. Verder hebben wij van de business developers van OndernemersLift+ veel nuttige tips gekregen, waar we iets aan hebben gehad. Een ander heel groot pluspunt van OndernemersLift+ is dat het voor externe investeerders een groot gevoel van zekerheid geeft, als een organisatie waar zoveel kennis zit onze plannen ondersteunt. Hierdoor was het voor ons veel makkelijker om deze te overtuigen van Intrador."

Persoonlijk contact

De Udense ondernemer en zijn compagnons hebben hoge verwachtingen van Intrador. "We gaan het platform dit jaar lanceren in Nederland en hopen in de komende jaren door te groeien naar een marktaandeel van 8 tot 10 procent. Onze ambitie is om de vaak onpersoonlijke werkwijze via internet te vervangen door een persoonlijk contact met mensen. Als iemand een aanvraag indient bij ons, wil ik dat deze persoon korte tijd later telefonisch benaderd gaat worden. We hebben ook bewust gekozen voor een internationaal klinkende naam, want de volgende stap is om het platform verder uit te rollen naar het buitenland."

Meer informatie over OndernemersLift+:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!