‘Matrijzenmaker Verbi Gereedschappen biedt een unieke service’

  • Technologie

Met een gedwongen samenwerking leerden CKV Plastics en Verbi Gereedschappen elkaar kennen. Het bleek een gouden greep. “We werken op een fantastische manier met elkaar samen”, zegt Ron Castelijn van CKV Plastics.

‘Matrijzenmaker Verbi Gereedschappen biedt een unieke service’

In 2003 kreeg Castelijn van een potentiële klant te horen dat zijn offerte er was uitgerold om met zijn spuitgietmachines een mooie klus te klaren: hij was de goedkoopste. Daarvoor was wel een matrijs nodig. “De klant had gekozen voor Verbi Gereedschappen. De offerte werd alleen opdracht als ik in Helmond de matrijs liet maken.”

Heel sterk met levertijden

Castelijn ging akkoord met dit gedwongen huwelijk. Dit werd nimmer meer ontbonden. “Het was ons goed bevallen. Wat wij wilden, werd ook geleverd. Een goede matrijs, op tijd leveren. Dus hebben we er meer opdrachten neergelegd. En wat Verbi Gereedschappen de eerste keer deed was geen toeval. Ze bleven diezelfde hoge kwaliteit aan producten en service bieden – heel sterk met de levertijden. Dus hebben we langzaam maar zeker afscheid genomen van onze oude leverancier van matrijzen. Die kon ook qua prijs niet meer mee.”

‘Arjen is de overtuigende trap’

CKV Plastics, dat een breed palet aan kunststof producten produceert - van stoelpootjes tot onderdelen voor de automobiel industrie, weet dus waar het aan toe is met Verbi Gereedschappen. Maar er speelt meer mee. “Arjen Vos, de eigenaar, is iemand die meedenkt en weet hoe het werkt in onze branche. In een offerte voor spuitgietwerk is een matrijs altijd een stevige kostenpost. Klanten kunnen of willen niet begrijpen dat het echt niet voor een lagere prijs kan. Voor mij is dat vaak lastig uitleggen aan engineers. Arjen kan dat wél.

Daarom is hij een paar keer met me meegegaan naar de eindgebruikers. In Italië, in Tsjechië – dat is geen probleem voor hem. Eenmaal aan tafel kan hij feilloos vertellen waar de crux zit in het maken van een matrijs, waar dat bedrag voor staat. En dát wordt geaccepteerd en gewaardeerd. Arjen is dan de overtuigende trap, hij is de specialist. Op die manier hebben we al een paar mooie opdrachten binnengehaald. Ik vind dat een unieke service.” En daarnaast: “Verbi is maar een klein bedrijf, maar ze hebben wel de mooiste machines staan.”

Arjen Vos spreekt taal van de spuitgietproducenten

Wat ook treffend is: Arjen Vos spreekt ook de taal van kunststofwereld van de spuitgietproducenten. “Altijd zijn we bezig met de gedachte: hoe kan het sneller én beter? Die manier van denken heeft Verbi  ook, slimme oplossingen bedenken. Bij Verbi zijn ze er van doordrongen dat matrijzen moeten doen waarvoor ze zijn gemaakt. “in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk goede producten maken. Staat een machine stil dan kost dat geld “. Als er iets aan de hand is – het komt maar zelden voor – dan zijn ze binnen een paar uur bij ons in de fabriek. Kortom, ik ben dik tevreden over onze samenwerking met deze fijne club mensen.”

Meer informatie over VERBI GEREEDSCHAPPEN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!