home » projecten » Bouw »

Medewerker staat centraal in nieuw bouwplan van pand MTA

  • Bouw

MTA, een snelgroeiend bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van mechatronische machines en systemen, verhuist in december 2018 naar een nieuw pand aan de Maïsdijk op industrieterrein Zuid-Oost Brabant in Helmond.

Medewerker staat centraal in nieuw bouwplan van pand MTA

Foto: Onder toeziend oog van de MTA-medewerkers onthullen de oprichters/directeuren Robert Manders en Patrick Geerts samen met wethouder Jos van Bree (Economische Zaken) het projectbord van de nieuwbouw.

Het nieuwe pand is ontworpen met de medewerker als vertrekpunt: hoe kan deze zo optimaal mogelijk werken en presteren? Het complex onderstreept de bijzondere kijk op het werkgeverschap van MTA.

Terugblik tijdens 15-jarig bestaan

In mei 2017 heeft MTA zijn 15-jarig bestaan gevierd waarbij is teruggekeken op een zeer succesvolle periode waarin MTA in vele opzichten gegroeid is naar een vooraanstaande positie in de markt. Om de groei te kunnen huisvesten heeft MTA in de loop van de jaren een tweede en derde locatie aan de Waterbeemd in Helmond in gebruik genomen. Met het oog op de verdere groei kiest het bedrijf nu voor een compleet nieuw te bouwen bedrijfspand en een verdubbeling van de vierkante meters. Behalve de ruimte voor expansie die hierdoor ontsaat is het een zeer bewuste keuze om alle activiteiten samen onder één dak te gaan brengen.

Pauwert architectuur

Samen met architectenbureau Pauwert architectuur uit Eindhoven is een ontwerp gemaakt op basis van opeenvolgende werkprocessen. Door het vele glas en de ‘straat’ die als productielijn door het hele pand loopt staat alles en iedereen in open verbinding met elkaar. De kantoren en ondersteunende afdelingen ‘omarmen’ de montagehal en in de nieuwe situatie zullen activiteiten als development, production-engineering, ordermanagement en supply-chain management in elkaars verlengde werken. Communicatielijnen worden hierdoor korter en informatieoverdracht verloopt natuurlijker waardoor het proces efficiënter verloopt. Snelheid, flexibiliteit en procescontrole zijn voor MTA cruciaal en het nieuwe pand draagt daar optimaal aan bij.

De medewerker centraal

Dit alles is bedacht vanuit de filosofie dat de medewerker centraal staat. Daarom zijn er in het nieuwe moderne bedrijfspand veel open ruimtes voor (in)formeel overleg en interactie en beschikt het onder andere over een centrale lounge en een sportfaciliteit. Het wordt een omgeving waarin prestatie en welzijn hand in hand gaan. De ruim 75 medewerkers vormen de basis voor verdere groei en de omgeving en ambiance waarin zij werken moet optimaal zijn. Deze stap past uitstekend bij de ambities om de positionering van de MTA Group in de komende jaren te blijven versterken.

Meer informatie over MTA B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!