Meer dan een goede buur voor Bogers Logistics BV

  • Logistiek & Vervoer

Zet een transport en logistiek dienstverlener en een productiebedrijf naast elkaar en je krijgt een jarenlange samenwerking. Een partnerschap dat er zelfs toe heeft geleid dat er inmiddels een verbindingsweg tussen de twee bedrijven ligt.

Meer dan een goede buur voor Bogers Logistics BV

Familiebedrijf met grootse daden

Transport, op- en overslagbedrijf Bogers Logistics is een klein familiebedrijf onder de rook van Antwerpen. Het bedrijf in het West-Brabantse Putte mag dan klein in omvang zijn, het is toch zeker groots in daden. Dat bewijst onder andere de samenwerking met buurman Polytec Plastics NL BV, onderdeel van de Polytec Group. Manager Operations bij Polytec Plastics NL BV, Roel van Dort, kan dat alleen maar beamen. Hij roemt onder andere de flexibiliteit van Bogers Logistics.

Jarenlange samenwerking

Eigenlijk is het ook niet zo gek dat Bogers Logistics een flexibele partner is voor zijn buurman. De twee bedrijven trekken al decennia lang met elkaar op. “Je kent elkaar als bedrijven goed. Bogers is goed op de hoogte van onze processen en dat geeft een extra voordeel”, aldus Van Dort.

Meebewegen met de vraag

Toch betekenen de lange geschiedenis en de korte fysieke afstand niet automatisch een geslaagde samenwerking. “Er moet wel een bepaalde service verleend worden. Maar dat zit dus juist goed.” Van Dort doelt op een aantal zaken. In de jaren dat zijn bedrijf en Bogers Logistics samenwerken – maar ook daarvoor – heeft het transportbedrijf zich uiterst flexibel opgesteld. Onder andere door mee te denken over opslag, maar ook door altijd voor voldoende opslag- en transportcapaciteit te zorgen.

Eén aanspreekpunt

“In hele drukke transporttijden langer geleden, zaten ze weleens vol, maar ook daar is Bogers heel flexibel in gebleken. Zo huurden ze extra capaciteit in en behielden wij één aanspreekpunt. Je wil niet naar tien, twintig man moeten bellen om allerlei dingen te regelen. Een soort one-stop-shop dus.”

Kunststof voor de auto-industrie

De voordelen van een fijne samenwerkingspartner ‘om de hoek’ zijn voor beide evident. Niet alleen is Bogers Logistics flexibel naar zijn buurman, het bedrijf heeft ook een waardevolle klant aan Polytec Plastics NL BV. Het kunststofverwerkend bedrijf maakt spuitgietproducten voor met name de automobielindustrie. “In het bijzonder de vrachtwagenmarkt en het premium segment van de personenwagenmarkt”, aldus Van Dort.

Polytec wereldwijd actief

Hoewel Bogers Logistics een klein familiebedrijf is met slechts 12 medewerkers, is de buurman dat zeker niet. Bij de kunststof spuitgieter werken zo’n 280 man. “Polytec is een grote naam in deze wereld. We werken zeer internationaal, slechts een klein deel van de producten is voor het binnenland. In de landen om ons heen zijn de grootste afnemers gevestigd, we produceren en ontwikkelen producten voor Daf Trucks, Volvo Trucks, maar ook Volvo Cars, Daimler, Audi en BMW.”

Verbindingsweg

Tekenend voor de intensieve samenwerking is de verbindingsweg die tussen de bedrijven werd aangelegd. Daardoor hoeven vrachtwagens niet langer om te rijden over de smalle Bosweg. Het scheelt een hoop tijd en is dus een stuk efficiënter. Maar het scheelt hoogstwaarschijnlijk ook een hoop ergernis vanuit dorpsbewoners.

Moderne opslagruimte

Via de verbindingsweg vinden de producten van de Polytec Group nu nog makkelijker hun weg naar de opslag van Bogers Logistics. Het bedrijf beschikt over maar liefst 12.500m2 verwarmde op- en overslagruimte. Meerdere van deze ruimtes kunnen door bedrijven gehuurd worden. Zo is het nieuwste warehouse inclusief kantoor van alle gemakken voorzien: hoogwaardige isolatie, heteluchtverwarming, inductie verlichting en een inbraak- en brandbeveiligingsinstallatie.

Logistiek en transportdiensten

Naast op- en overslag verzorgt Bogers ook transport en logistiek voor haar klanten. Zo ook voor Polytec.  “Zij verzorgen het transport voor ons binnen de Benelux. Dit biedt een enorm voordeel omdat ze naast de deur zitten. Zo regelt Bogers de opslag, handling en groupage en zijn ze een verlengstuk van onze expeditie” concludeert Van Dort. Willy Bogers sluit zich daar graag bij aan: “We zijn flexibel en bieden kwaliteit en kwantiteit. En als het moet huren we collega’s in.”

Auteur: Bouke Tuit

Meer informatie over BOGERS TRANSPORT & LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!