“Met EnergyInsight tekent Croon Elektrotechniek voor een gegarandeerde besparing”

  • Industrie

Croon Elektrotechniek weet uit ervaring dat binnen de industrie en de utiliteit nog veel energie kan worden bespaard. Daarom is EnergyInsight in het leven geroepen, een structureel energieplan dat altijd up-to-date is.

“Met EnergyInsight tekent Croon Elektrotechniek voor een gegarandeerde besparing”

“Deze tool speelt ook in op toekomstige ontwikkelingen, waarbij de overheid van bedrijven energiereductiemaatregelen zal eisen,” zegt Fabio Pisano, Energie consultant bij Croon.

EnergyInsight: kostenbesparend én duurzaam

Uit ervaring weet Croon dat binnen bedrijven meer energie verbruikt wordt dan strikt noodzakelijk. Dat biedt kansen - voor Croon zelf én voor het bedrijfsleven. “EnergyInsight biedt een win-winsituatie. De grootste winst boeken echter de bedrijven. Ze besparen niet alleen veel kosten, tegelijkertijd wordt de kaart van duurzaam ondernemen nadrukkelijk getrokken. Een groen label heeft een mooie uitstraling naar buiten toe. Steeds meer klanten zijn daar terecht gevoelig voor en waarderen de duurzaamheidsambities van een ondernemer.”

Een gegarandeerde besparing: wij tekenen ervoor!

Uiteindelijk denkt elke ondernemer toch eerst aan zijn portemonnee: wat levert het me op? “Opvallend veel”, zegt Pisano. “Door een grondige analyse van het energieverbruik halen we de pieken eruit. Die pieken gaan we nader bekijken: wat kan daaraan worden verbeterd? Misschien moeten de installaties worden vervangen. Daarnaast leert het energiepatroon ons veel. Zo zijn er heel veel bedrijven waarbij de installaties op feestdagen gewoon werken. Dat is weggegooid geld.”

De gegevens van het energiepatroon en -verbruik leiden tot een energiemanagementsysteem die de verspilling van gas en elektra terugdringt. “Het energiemanagementsysteem is een stappenplan, uitgesmeerd over vijf jaar. Daarin wordt zwart op wit vastgelegd wat de besparingen van jaar tot jaar zullen zijn. Daar tekenen we voor. Met andere woorden: we zijn er gegarandeerd van overtuigd dat die doelen gehaald zullen worden.

Subsidies en fiscale voordelen uitzoeken

Aandacht besteden aan structurele energiebesparing wordt door de overheid gewaardeerd met subsidies. Maar de meeste ondernemers weten dat niet, is de ervaring van Pisano. “Wij wel, want als grootste elektrotechnische dienstverlener in Nederland zijn we uitstekend op de hoogte van de kansen die door het Rijk worden geboden. Wij weten welke subsidies en fiscale voordelen voor specifieke situaties van toepassing zijn en helpen bij het maken van een businesscase om te bepalen wanneer investeringen zich terugverdienen. Zoals gezegd: wij tekenen voor de percentages aan besparingen die we beloven.

Met EnergyInsight anticiperen op Energieakkoord

Ruim veertig organisaties, waaronder de overheid, werkgevers, vakbeweging en natuur- en milieuorganisaties, hebben in 2013 in het Energieakkoord met elkaar afgesproken om in 2020 te komen tot 14% hernieuwbare energie. Twee jaar later is de situatie nog niet florissant, zegt Pisano. “Qua energiereductie doen we het in Nederland slecht. Papier is geduldig, in de praktijk gebeurt er te weinig. Maar Nederland zal de komende jaren een inhaalslag willen maken om in Europa in de pas te lopen.

Bedrijven zullen daar een bijdrage aan moeten leveren. Verplicht, dus zal dat worden gecontroleerd door de gemeentes. Voldoe je er niet aan, dan leidt dat tot boetes en in het ergste geval tot sluiting van een bedrijf. Juist omdat dit in de planning zit, is het goed als bedrijven daar nu al op anticiperen. Ook daarom zijn we met EnergyInsight begonnen.”

Video bij artikel

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!