Metaal- en Lastechniek Nijnsel ontvangt estafesttetokje Keep on Learning tour

  • Onderwijs & Training

Metaal- en Lastechniek Nijnsel ontving deze maand het estafettestokje Keep on Learning voor werkgevers: een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, het regionale arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant.

Metaal- en Lastechniek Nijnsel ontvangt estafesttetokje Keep on Learning tour

Foto: Marco van de Braak, directeur van Metaal- en Lastechniek Nijnsel

Het stokje is een erkenning voor de manier waarop dit metaalbewerkingsbedrijf zijn personeel in staat stelt om zich te blijven ontwikkelen. Ongeveer 24 van de 30 medewerkers zijn doorlopend bezig met leertrajecten. Door het actieve opleidingsbeleid en mogelijkheden om door te groeien is het bedrijf een inspiratiebron voor andere werkgevers. 

Metaal- en Lastechniek Nijnsel

Directeur Marco van de Braak nam onlangs het Keep on Learning estafettestokje namens Metaal- en Lastechniek Nijnsel in ontvangst. Bij dit metaalbewerkingsbedrijf staan ontwikkelen en groeien hoog in het vaandel. Metaal- en Lastechniek is gevestigd in Sint-Oedenrode en er zijn 30 mensen werkzaam. Het bedrijf is gespecialiseerd in productie van maatwerkmachines voor de voedingsmiddelenindustrie.

Persoonlijk opleidingsplan

Marco reageert trots: “Ik vind het fantastisch dat wij het Estafettestokje hebben gekregen. We hebben veel jonge, creatieve mensen in dienst die willen én kunnen leren. In overleg stellen we een persoonlijk opleidingsplan op. Dankzij trainingen en opleidingen zijn onze medewerkers breed inzetbaar. Ruim 80 procent zit voortdurend in leertrajecten. Dat is goed voor zowel hun eigen ontwikkeling als voor ons als bedrijf.”

Zelfstandigheid en zelfvertrouwen

Het verloop in het bedrijf is laag. Marco: “We kunnen onze mensen genoeg doorgroei-mogelijkheden bieden. Bovendien heerst er een open cultuur. Als een medewerker bijvoorbeeld met een opleidingsvraag komt, polsen we of anderen dat ook interessant vinden. Zelfstandigheid en zelfvertrouwen, daar gaat het bij ons om. Ik vind het belangrijk dat we daaraan kunnen bijdragen. Nu we het estafettestokje hebben, wil ik graag een inspiratiebron voor andere werkgevers zijn. Ik heb al een aantal hele leuke reacties via LinkedIn gekregen.”

Van werkgever naar werkgever

Het Keep on Learning estafettestokje wordt elke maand doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door de estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet. Werkgevers kunnen hun eigen initiatieven of die van andere werkgevers nomineren voor het estafettestokje. Eerder dit jaar ontving de Vion Food Group het eerste estafettestokje. 

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!